Aquest cap de setmana

Tot a punt per al concurs de castells de Tarragona

La prova arriba marcada per la nova normativa, els castells nets i la temporada desigual de les colles

fcasals35758581 gra170  tarragona  02 10 2016   quatre de deu amb folre i ma181005094047

fcasals35758581 gra170 tarragona 02 10 2016 quatre de deu amb folre i ma181005094047 / Jaume Sellart

2
Es llegeix en minuts
ACN

Tot a punt per alconcurs de castells de Tarragona, que se celebra aquest cap de setmana i que aquest any, en la seva 27a edició, presenta novetats, com la flamant normativa en què només pot constar un castell carregat o la puntuació més alta per als castells nets, en detriment de les construccions de deu pisos. La temporada desigual de les colles també és un factor que hi pot influir. Una trentena de colles actuaran, entre dissabte i diumenge, a la Tarraco Arena Plaça, que s’omplirà amb prop de 25.000 persones

Els Castellers de Vilafranca, vencedors indiscutibles del concurs en les últimes vuit edicions consecutives, no arriben en el seu millor moment. La resta de colles, no obstant, no se’n fien. Vella i Joves de Valls estan en un bon moment, amb diferents tàctiques. Mentre els rosats portaran castells que han dominat durant la temporada, els diables vermells se la jugaran amb l’inèdit 3 de 9 net. En la carrera pel podi poden irrompre la Colla Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró, amb ganes de fer un bon paper en el concurs.

Només 24 hores abans perquè arrenqui el certamen, el ritme és frenètic a Tarragona, i ja s’està acabant el muntatge del concurs dins de l’antiga plaça de toros. 

Descarregar, sinònim de guanyar

El plat fort és diumenge a les 10.00 hores, en un concurs marcat per la incertesa de com influirà la nova norma d’un sol castell carregat –o dit d’una altra manera, l’obligació de descarregar-ne dos–, una mesura que, de cara a la galeria, s’ha pres per afavorir la seguretat, però alguns temen que faci restar una mica d’espectacle. Aquest any, descarregar és gairebé sinònim de guanyar. Cada colla, no obstant, té la seva estratègia.

Notícies relacionades

Els Verds s’enfronten a "l’edició més difícil de la història". Els Castellers de Vilafranca afronten el concurs amb la "pressió" de ser els guanyadors de les últimes vuit competicions, si bé admeten que aquesta és "l’edició més difícil de la història ".

El cap de colla, Toni Bach, recorda que aquest estiu han patit diverses caigudes, que han obligat a "treballar a un ritme més suau del que s’estava acostumat", mentre que assegura que "altres colles han pogut fer tota la temporada a un ritme fortíssim". Bach es refereix així a l’estat de forma de la Colla Vella del Xiquets de Valls –rival principal de les dues últimes edicions del concurs–, però també destaca el nivell de la Joves de Valls i de la Jove Xiquets de Tarragona .

Temes:

Catalunya