ACTUACIÓ ESPECTACULAR

Els Castellers de Vilafranca pateixen per guanyar el concurs de Tarragona

Els guanyadors, la Vella de Valls i la Jove de Tarragona han carregat l'immens tres de deu amb folre i manilles

Els Castellers de Vilafranca celebren la seva victòria.

Els Castellers de Vilafranca celebren la seva victòria. / ACN / NÚRIA TORRES

2
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

Els Castellers de Vilafranca han guanyat aquest diumenge la 25a edició del Concurs de Castells de Tarragona que s'ha celebrat a l'antiga plaça de toros de la ciutat. Ha estat una de les edicions més espectaculars d'aquest concurs bianual, en el qual s'ha vist una cosa tan insòlita com tres castells de 10 pisos. La Vella dels Xiquets de Valls s'ha classificat en segona posició i la Jove Xiquets de Tarragona ha estat tercera amb una actuació sorprenent.

El públic que ha abarrotat la Tarraco Arena Plaça (TAP) des de les 10.00 del matí fins a 16.30 de la tarda, hora a la qual ha finalitzat el concurs, ha tingut el privilegi de viure una de les actuacions més espectaculars en la història dels castells. Els Castellers de Vilafranca han sumat el seu desè triomf en el concurs (el setè consecutiu), però han patit fins al final per l'empenta de la Vella de Valls, que ha ocupat el primer lloc fins a la quarta ronda.

Al final, només 55 punts han separat els de Vilafranca dels de la camisa rosada de Valls (6.025 i 5.970, respectivament). La Jove de Tarragona ha quedat tercera amb 5.235. La Joves Xiquets de Valls, una de les favorites al podi, s'ha hagut de conformar amb la setena posició (2.850 punts).

Els Castellers de Vilafranca han descarregat el quatre i el tres de nou amb folre i agulla en les dues primeres rondes. En la següent han afrontat el dos de vuit sense folre, que només han pogut carregar. Aquests tres espectaculars castells de gamma extra no els servien per guanyar el concurs i per això han recorregut finalment al tres de deu amb folre i manilles, que tampoc han pogut descarregar, però que ha estat suficient per guanyar.

Construcció majestuosa

Notícies relacionades

La Vella de Valls també s'ha abonat als castells de gamma extra des del principi de la seva actuació. Ha descarregat el quatre de nou amb folre i agulla, ha estat la primera a carregar el majestuós tres de deu amb folre i manilles, ha patit una altra caiguda al deixar també carregat el dos de vuit sense folre, i en la quarta ronda, per intentar recuperar el primer lloc, ha tractat d'erigir el quatre de nou sense folre, que s'ha quedat en intent.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha completat igualment un programa de gamma extra. Encara que no ha pogut amb el tres de nou amb folre i agulla que ha intentat en la tercera ronda, ha descarregat el nou de vuit, també el cinc de nou amb folre i ha carregat el tres de deu amb folre i manilles, i així s'ha unit a les tres úniques colles (Minyons de Terrassa, Castellers de Vilafranca i Vella de Valls) que fins ara havien carregat, com a mínim, l'immens castell de 10 pisos.