Celebració local

Festa major de Castelldefels 2023: pregó i principals actes de la celebració

Festa major de Castelldefels 2023: pregó i principals actes de la celebració

Ayuntamiento de Castelldefels

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Castelldefels ja escalfa motors per a la festa major d’estiu. El municipi del Baix Llobregat es prepara per celebrar de l’11 al 15 d’agost la seva festivitat més esperada. En aquesta edició del 2023, l’equip de govern acabat d’estrenar –format pel PP i Som Castelldefels– defensa que el seu objectiu ha sigut treballar per «recuperar unes festes majors per a totes les edats i gustos, que no depenguin de cap ideologia».

Abans de l’inici oficial de les festes, els castelldefelencs més petits ja podran disfrutar aquest dissabte 5 d’agost de la tradicional representació teatral de la ‘Llegenda del Gar-i-Got’. L’esdeveniment següent no arribarà fins al dijous 10 d’agost, quan tindrà lloc una nova entrega del cicle ‘Cinema entre palmeres’.

Encara l’11 d’agost hi haurà actes previs a la festa major de Castelldefels 2023, com un concert del grup Mala Vida, amb més de 20 anys ja sobre els escenaris, una banda del Baix Llobregat reconeguda per l’ambient festiu que es crea en els seus concerts. Així, els actes propis de la festa començaran el dia 12 i també totes les cercaviles, les actuacions de diables, castellers i grallers, el correfoc, la cantada d’Havaneres, el ball de sardanes, la missa rociera i la presència dels gegants de Castelldefels.

Pregó de les festes

El pregó de la festa major d’aquest any anirà a càrrec de la UE Castelldefels i dels germans Javi Ruiz i Eric Ruiz, més coneguts per ‘Xbuyers’ i es farà a les 20 h del dia 12 des del balcó de l’ajuntament.

Des del consistori recorden que els ‘Xbuyers’ són dos germans «molt reconeguts» al món de YouTube des del 2012. També són els presidents del club XBuyer Team del torneig de futbol Kings League, impulsat per l’exjugador del Futbol Club Barcelona Gerard Piqué i, a més, són «molt coneguts al nostre municipi» per ser jugadors del Futbol Sala de Castelldefels, «i col·laboren plenament en el món esportiu i també en campanyes solidàries de la nostra ciutat».

Respecte a la Unió Esportiva Castelldefels, coneguda com ‘El Castel’, és una entitat esportiva amb 75 anys d’història i una de les més reconegudes de la ciutat. «Aquest any donem el seu reconeixement al seu aniversari fent-los pregoners de la festa major 2023», diuen des de l’ajuntament.

Més actes

La música també serà protagonista d’aquestes festes. La plaça de l’Església, el parc de la Muntanyeta i els jardins del Castell «seran els escenaris idonis per trobar-se amb els veïns».

Junt amb aquestes activitats que poden trobar-se detallades en el programa, hi haurà diversos certàmens esportius com els partits que celebraran amb el motiu del 75è aniversari de la UE Castelldefels amb grans rivals com l’RCDE Espanyol B i la UD Vista Alegre.

D’altra banda, un any més, la fira d’atraccions torna a la plaça Teresa Claramunt com un dels elements indispensables de la festa major de Castelldefels. Així mateix, un dels fonaments imprescindibles de caràcter de festa és el «màgic espectacle» dels focs artificials que posarà el toc d’inici de les festes.

Punts liles

Aquest any, la festa tornarà a comptar amb ‘punts liles’ al llarg del municipi per donar respostes a totes aquelles persones que pateixin qualsevol tipus d’agressió sexual, discriminació o comentaris ofensius i/o degradants sobre l’orientació sexual, expressió de gènere o identitat de gènere.

Notícies relacionades

Els punts d’informació s’ubicaran als llocs següents: la plaça de l’Església (el dia 12, de 00.30 h a 3.30 h; dies 13 i 14, de 00 a 3 h; dia 15, de 23 a 2 h); la plaça de Teresa Claramunt–fira d’atraccions (els dies 11-14, de 21 a 3 h; dia 15 de 21 a 00 h; el parc de la Muntanyeta (dia 12, de 23 h a 2 h; dia 13 de 22 h a 00 h), i la plaça de les Palmeres (dia 11, de 23 h a 2 h).

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels