Vista en primera persona

Castelldefels acull una carrera de drons en el seu DronLab

El pilot es posa unes ulleres connectades al dron que li permeten visualitzar la perspectiva de l’aparell durant el vol

Castelldefels acull una carrera de drons en el seu DronLab

Ayuntamiento de Castelldefels

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha organitzat una carrera de drons per a aquest dissabte 1 de juliol. L’esdeveniment es portarà a terme a les 19.00 h a l’espai del DronLab. «La carrera permetrà que els assistents visquin en primera persona l’experiència de veure un dron FPV (First Person View) en acció, competint per ser el més ràpid», diuen des de l’Ajuntament de Castelldefels.

Després d’un taller dirigit a joves a partir de 10 anys en un simulador de vol per drons, tindrà lloc la carrera oberta al públic a les instal·lacions del DroneLab. Els drons FPV «es caracteritzen per la seva lleugeresa i velocitat i habitualment s’utilitzen per a carreres». S’anomenen així, ja que el pilot es posa unes ulleres connectades al dron que li permeten visualitzar la perspectiva de l’aparell durant el vol.

El DroneLab, un equipament pioner

DroneLab, inaugurat el novembre passat, és un espai multidisciplinari líder en l’àmbit espanyol i europeu, per a la realització de vols de prova, la validació i l’entrenament d’aplicacions basades en drons. Està destinat a la investigació i la docència, i també dona servei al teixit empresarial.

Notícies relacionades

L’equipament està impulsat per la UPC i l’Ajuntament de Castelldefels, amb el suport del PMT i l’EETAC, i la col·laboració del grup d’investigació ICARUS. Així mateix està cofinançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, a través dels fons FEDER (en el marc del Subprograma estatal d’infraestructures d’investigació i equipament cientificotècnic). Es tracta d’una iniciativa que neix per ser un referent en investigació, desenvolupament i innovació, i en docència en el camp de les telecomunicacions mitjançant drons.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels