Institut Dermatopatològic Pablo Umbert

Tecnologia al servei de la pell

Tecnologia al servei de la pell
1
Es llegeix en minuts

El càncer de pell carcinoma és el tipus de tumor més freqüent, uns 78.000 casos a l’any. «Durant la meva experiència hospitalària i privada hem diagnosticat 40.000 biòpsies i n’hem tractat més d’una quarta part», assenyala el professor Pablo Umbert, especialista de l’Institut Pablo Umbert – Clínica Corachán. En aquests tumors es produeix un creixement anormal i descontrolat de les cèl·lules cutànies que s’han alterat per factors com els rajos UV, microtraumatismes, fototip de pell, factors hereditaris, la immunosupressió per medicaments o l’edat.

Diagnòstic Oncològic immediat Cutani

Diagnòstic Oncològic immediat CutaniPel que fa a investigació, les tècniques científiques revolucionàries estan per arribar actualment, sent el DIC el procediment amb més índex de fiabilitat en el diagnòstic, un 95%, (+- 4%).

Les noves tecnologies d’imatge, la microscòpia confocal refrectària i de fluorescència, acoblades a sistemes informàtics, seran una revolució al poder realitzar-se a temps real sense necessitat de biòpsia.

El DIC és un procediment ambulatori mínimament intervencionista indicat per a lesions en les quals se sospiti un possible tumor. Entre molts altres avantatges, destaca per la seva velocitat de resultats, ja que al congelar teixits, no requereix el processament dels mateixos en parafina durant 1-2 dies i els resultats s’obtenen en 15 minuts.

Notícies relacionades

Però és una tècnica complexa i la majoria de dermatòlegs no la utilitzen perquè no tenen la infraestructura pròpia d’un laboratori d’anatomopatologia. Al contrari, l’Institut Dermatològic Pablo Umbert sí que compta amb tot el necessari.

«Una correlació clinicopatològica immediata ens permet seleccionar el tractament idoni que dependrà entre altres factors de l’edat, estat general, localització, tractaments previs o altres contraindicacions. Un tractament immediat és possible segons la tècnica a escollir com la cirurgia microgràfica de MOHS que és el gold estàndard en oncologia cutània», explica el Dr. Pablo Umbert.