Alimentació responsable

«La solució a la sobrepesca no és deixar de menjar peix salvatge, sinó escollir-lo de pesques sostenibles»

Tots volem menjar sa. També volem escollir els nostres aliments de manera ètica i respectuosa amb el medi ambient. ¿Com aconseguir-ho quan es tracta de peix i marisc?

«La solució a la sobrepesca no és deixar de menjar peix salvatge, sinó escollir-lo de pesques sostenibles»
1
Es llegeix en minuts

Parlem amb David McClellan, representant regional d’Alaska Seafood Marketing Institute, per saber més sobre els productes del mar d’Alaska i la gestió sostenible dels recursos pesquers. 

-Metges i nutricionistes recomanen incloure el salmó salvatge en la dieta. ¿Per què?

-El salmó salvatge és una de les fonts d’àcids grassos més grans omega-3 (DHA i EPA), que són essencials per a la salut del cor, suprimeixen les respostes inflamatòries, milloren el flux sanguini i participen en la funció cerebral. També té un alt percentatge de vitamines i minerals essencials, inclosos les vitamines E, A, D i B-12, i proporciona una proteïna completa i d’alta qualitat que manté els músculs i ossos forts i saludables.

-¿Per què s’ha de portar d’Alaska?

-Només queden poblacions testimonials de salmó salvatge a l’Atlàntic, però hi ha grans poblacions de salmó salvatge al Nord Pacífic. A Alaska, la pesca del salmó en harmonia amb el medi ambient és una tradició mil·lenària. Gràcies a això, Alaska és l’exportador de salmó salvatge més gran del món.

-¿Menjar salmó salvatge no contribueix a la sobrepesca?

-Alaska ha sigut pionera en el desenvolupament d’un sistema de gestió de la pesca que avui dia és el més avançat, estricte i eficaç del món. Menjar salmó salvatge dona suport a una gestió responsable de les pesques, guiada per la ciència, que un dia tots els països hauran d’implementar.

-¿No seria més responsable menjar salmó d’aqüicultura?

Notícies relacionades

-Les piscifactories tenen els seus propis problemes. De fet, estan prohibides a Alaska pels efectes nocius que tenen sobre el medi ambient i particularment sobre les poblacions salvatges de salmó.

-¿On podem comprar salmó salvatge d’Alaska?-Avui dia es pot fresc, congelat o fumat a les millors peixateries de mercat, botigues de productes ecològics i supermercats. En l’apartat de proveïdors de la nostra web (www.alaskaseafood.es) es pot trobar un mapa amb els punts de venda.