SALUT

HM Hospitales posa en marxa el nou HM CIOCC Barcelona

El Centre Integral Oncològic Clara Campal té la seva seu a l'Hospital HM Delfos

El reconegut oncòleg Joan Albanell lidera un equip de prestigiosos professionals

hm-ciocc-barcelona-2

hm-ciocc-barcelona-2

3
Es llegeix en minuts
Lara Bau

HM Hospitales segueix consolidant el seu projecte assistencial a Catalunya amb la posada en marxa del Centre Integral Oncològic Clara Campal (HM CIOCC Barcelona). Amb seu a l’Hospital HM Delfos, treballa de forma coordinada amb els HM CIOCC de Madrid i Galícia. Els tres centres disposen de cartera de serveis comuna, tot i que HM CIOCC Barcelona, a més d’oferir un tractament d’avantguarda per als tumors freqüents, se situa com la referència dels tres centres per al tractament de tumors cerebrals  gràcies al potent programa de neurociències de l’Hospital HM Delfos. 

Tractament a mida 

El projecte oncològic d’HM Hospitales està liderat a Catalunya pel Dr. Joan Albanell Mestres, reconegut oncòleg a escala europea. A més d’Albanell com a director del servei d’oncologia des de principis de maig, HM CIOCC Barcelona compta també amb grans professionals de les diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques oncològiques. Tots ells formen un equip d’oncologia constituït per metges de referència nacional i internacional en càncer de mama, pulmó, digestiu, genitourinari, tumors cerebrals i tumors hematològics. 

D’aquesta forma, els pacients troben en aquest centre la màxima qualitat assistencial i les millors teràpies oncològiques. Segons Albanell, aquesta aposta d’HM Hospitales per l’oncologia “ha permès configurar un servei a mida, amb oncòlegs i hematòlegs de les seves respectives patologies”. “Treballem de costat amb els professionals més destacats de la cirurgia oncològica i dels serveis mèdics i diagnòstics que aborden els diferents tumors de forma multidisciplinària. Comptem, a més, amb una tecnologia avançada per realitzar la nostra feina”, afirma el director del servei d’oncologia de l’HM CIOCC Barcelona.

Tecnologia punta

Quant a tecnologia, HM CIOCC Barcelona disposad’un innovador bloc quirúrgic. El sistema radiològic vertical EOS en 3D permet obtenir imatges en només 20 segons i amb una radiació fins a un 85% menor que els sistemes radiològics tradicionals. A més, disposarà pròximament d’un servei de radioteràpia intraoperatòria. A tall de característica diferencial, HM CIOCC Barcelona incorpora comitès disciplinaris específics per a cada tumor, un fet que permet oferir a cada pacient un tractament multidisciplinari amb les millors opcions diagnòstiques i terapèutiques. 

Investigació com a motor

El nou centre es vol consolidar en un altre dels àmbits en els quals es fonamenta la proposta d’HM Hospitales: la recerca. Per aquesta raó, el grup ha sol·licitat un projecte per investigar biomarcadors de resistència a la quimioteràpia en càncer de pulmó de cèl·lula petita, per identificar així pacients que es podrien beneficiar de la immunoteràpia. El Dr. Albanell ho valora com “un plantejament molt innovador en l’entorn de la sanitat privada i posa de manifest la voluntat inequívoca de desenvolupar una assistència de qualitat de la mà d’una investigació capdavantera”.  

A més, es preveu desenvolupar una unitat d’assajos clínics en aquest centre el 2020. D’altra banda, la Fundació d’Investigació HM Hospitales compta amb més de dos milions d’euros per a l’aplicació de nous tractaments en investigació per a pacients amb carcinoma de pàncrees localment avançat, carcinoma de recte i tumors neuroendocrins de grau alt. Els dos primers assajos clínics ja estan en marxa i amb pacients en tractament actiu en els tres centres HM CIOCC. L’encarregat de desenvolupar aquests assajos clínics és el Dr. Antonio Cubillo, director d’HM CIOCC Madrid. 

Sobre HM Hospitales

Notícies relacionades

Amb aquest nou centre, HM Hospitales arriba als 41 centres assistencials: 16 hospitals, quatre centres integrals d’alta especialització en oncologia, com HM CIOCC Barcelona, cardiologia, neurociències i fertilitat, i 21 policlínics. Tots ells treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels seus pacients. 

A Barcelona, HM Hospitales compta amb l’Hospital HM Delfos com a centre integral mèdic quirúrgic, dotat de tecnologia d’última generació per oferir una àmplia cartera de serveis. D’altra banda, el grup ha adquirit recentment la Clínica Sant Jordi de Barcelona amb l’objectiu de crear una àmplia xarxa assistencial, docent i investigadora a la ciutat.

Inversió per investigar

La Fundació d’Investigació HM Hospitales ha aconseguit atreure<strong> inversió internacional</strong> per part de la indústria farmacèutica per al desenvolupament d’assajos clínics que puguin suposar un avenç en el tractament dels processos oncològics. En concret, ha aconseguit captar 2,1 milions d’euros per al desenvolupament de tres investigacions diferents en diversos tipus de tumors digestius, que s’estan desenvolupant en el Centre Integral Oncològic Clara Campal HM CIOOC de Madrid (Hospital Universitari HM Sanchinarro). És un dels referents continentals de la investigació en oncologia.