Els ‘play-off’ de l’Eurolliga

Vesely impulsa el Barça a un il·lusionant 2-0 davant el Zalgiris

Una actuació superba del pivot txec (26 punts, 6 rebots) encarrila l’eliminatòria per als blaugrana en un triomf molt sofert (89-81)

Enric Fontcuberta / Efe

2
Luis Mendiola

Jan Vesely va arribar al Barça per aportar el seu talent i la seva experiència i la millor imatge del veterà pivot txec va aparèixer en el moment just per donar al Barça la segona victòria en el ‘play-off’ contra el Zalgiris de Kaunas (89-81) i situar un il·lusionant 2-0 en el ‘play-off’ de quarts que ara es traslladarà a Lituània, on es disputarà dimecres el tercer partit. Els 26 punts i 6 rebots de Vesely i els 22 punts de Mirotic, també clau en el tram decisiu, van desembussar per als blaugrana un partit molt exigent, portat al límit en el físic, en el qual els lituans van posar les coses molt complicades.

«Sabíem que ells jugarien amb molta més agressivitat. Crec que hem fet una bona feina, però no va ser fins al final que hem pogut trencar el partit. Crec que mai hem marxat mentalment i aquesta ha estat la clau», va valorar Vesely. «Això no està fet. Si han jugat així aquí, imagineu com serà a la seva pista. Hem d’estar preparats per ser encara millors», va assegurar Jasikevicius.

Va manar el Zalgiris durant molts minuts, pujant moltíssim la seva intensitat respecte al primer partit i portant al terreny físic cada aparellament. Va controlar el primer quart (20-21) i només va cedir en el descans (45-44) aplicant-se amb molta agressivitat i determinació en cada jugada. Màxima pressió sobre la pilota, moltes ajudes i dos contra un davant els quals els jugadors blaugrana es van trobar molt incòmodes.

Defensa i sacrifici

L’equip lituà va plantejar un nou escenari partint d’una defensa angoixant, però a més va lluir molt més encert cada vegada que va buscar el cèrcol contrari. Ulanovas i Brazdeikis li van donar consistència des de l’exterior. Però on va trobar també petroli el Zalgiris va ser a prop de la zona amb les accions de Birutis, l’exjugador de l’Obradoiro, que va deixar fora de l’equació Sanli, traient-li tres ràpides faltes.

A base de remar i remar, el Barça va trobar la resposta amb la granota, buscant el sacrifici dels jugadors de la banqueta i donant-li el comandament de les operacions a Vesely, que va tenir una actuació dominant des del primer minut (18 punts ja al final del primer temps) per sostenir l’equip blaugrana.

En un pla de partit que semblava estudiat va ser Mirotic el que va fer un pas endavant en atac en la represa, però va ser tot l’equip blaugrana el que va elevar la imatge col·lectiva, igualant el nivell físic dels lituans i això va deixar la impressió que el Barça podia escapar-se (60-54, m. 28).

Però el Zalgiris va demostrar les raons que l’han col·locat entre els vuit millors de la competició i va tornar a estrènyer el marcador al final del tercer quart (68-66) per convertir en una agonia cada acció en atac. Un triple de Jokubaitis (85-78, m. 37), enmig d’un intercanvi de cops, va acabar amb la incertesa i va segellar una victòria que deixa tres opcions als blaugrana (les dues pròximes a Kaunas) per certificar el seu bitllet per a la ‘final four’.