Lliga Endesa

Joventut i BAXI Manresa cauen davant el Baskonia i el València

Els verd-i-negres van sucumbir per un punt (84-83) i els manresans es van desfondar en l’últim quart (103-92)

L. Rico / Efe

1

El lituà Rokas Giedraitis va rescatar aquest diumenge Cazoo Baskonia amb dos tirs lliures a sis segons del final que van ser definitius perquè els blaugrana superessin el Joventut per 84-83, cosa que els va permetre obtenir el bitllet com a cap de sèrie per a la Copa del Rei.

Abans dels dos punts del capità baskonista, Vanja Marinkovic va acostar els locals amb cinc punts consecutius que van encarar la victòria local. Giedraitis va acabar amb 23 crèdits de valoració i va estar secundat pel seu compatriota Tadas Sedekerskis i els interiors Matt Costello i Maik Kotsar, que van tenir molts problemes amb Ante Tomic. El croat va ser el millor visitant amb 28 crèdits de valoració.

Tomic va col·locar la Penya amb tres punts d’avantatge (80-83) a falta de 44 segons. Marinkovic va retallar la diferència i Giedraitis va donar la volta al marcador amb dos tirs després d’una personal de Feliz. Guy va entrar a la pista a falta de sis segons però va fallar el triple de la victòria badalonina.

Baskonia, 84 – Joventut, 83

Un batallador Baxi Manresa es va quedar sense premi davant el València Bàsquet que, guiat per Bojan Dubljevic i Xabi López-Arostegui, va saber patir i va aconseguir una victòria (103-92) que el deixa a un pas de la Copa del Rei i que manté l’equip català a la part baixa de la classificació de la Lliga Endesa.

Impulsat per les seves dues meritòries victòries de la setmana a l’Eurolliga, el València va arrencar alegre (17-6, m. 5), però Adam Waczynski va ser una referència en l’atac manresà fins a fer un gir al marcador deu minuts després (27-28).

El Manresa havia aconseguit el timó del partit amb Dani Pérez als comandaments i amb Devin Robinson com a inesperat dominador del cèrcol valencià i el seu avantatge va sortir als deu punts (42-51) al descans.

No li’n quedava cap altra al València que reaccionar per classificar-se per a la Copa, i va llimar la diferència a poc a poc fins a aconseguir el seu objectiu.