Lituània torna a derrotar Espanya en un amistós a Vílnius

Epi_rc_es

3
EFE

La selecció espanyola de bàsquet va aconseguir una nova derrota contra Lituània (78-76) en la fase de preparació de l’Eurobasket, en un partit disputat a Vílnius on, malgrat un mal començament, va aconseguir optar a la victòria en l’última possessió.

El context de l’enfrontament era el propici per veure com eren capaços d’espavilar-se els de Sergio Scariolo en una situació lleugerament adversa, pel precedent pròxim que va acabar amb derrota (77-82) i perquè no estaven disponibles, per descans, dos homes importants com Willy Hernangómez i Rudy Fernández.

L’equip amfitrió va sortir molt endollat des del perímetre, castigant un rival desbordat que va encaixar fins a quatre triples consecutius. Tres van ser de Giedraitis, que va fer ple d’encert en els seus primers intents. Això, més una cistella de Valanciunas, va fer que el marcador fos 17-4 quan ni tan sols s’havien disputat quatre minuts.

Partit ajustat

Lituània va aguantar aquesta notable renda uns minuts més, en concret fins que Espanya va refredar el seu moment d’inspiració amb un parcial de 0-6 forjat a base de sumar de dos en dos gràcies a Jaime Fernández, Sima i Saiz. Amb aquesta ratxa, el desavantatge al final del primer quart es va quedar en vuit punts (25-17).

Una cistella de Jaime Fernández al tornar al parquet va estrènyer una mica més les coses, però els locals van tornar a reaccionar amb quatre punts de Valanciunas i tres de Masiulis que no van tenir resposta dels visitants.

L’enfrontament va entrar llavors en un format acordió pel qual la diferència que contrarestaven uns la tornaven a recuperar els altres, sense que ningú pogués aconseguir el control de la situació per deixar l’electrònic al descans en 39-30.

L’alternança va tenir continuïtat després del pas pels vestidors fins que un triple de Juancho Hernangómez va posar Espanya a quatre punts amb poc menys de sis minuts per jugar del tercer quart.

Malgrat que el més difícil, acostar-se als lituans, ja estava fet; aquests es van tornar a escapar de set punts. L’equip espanyol els va posar el llaç ràpid amb tres punts de Sebas Saiz i dos de Parra que van fer que la diferència entre uns i altres abans d’entrar en el quart decisiu fos molt curta (56-53).

Esquivar adversitats

Colom va buscar la igualada amb un triple que no va entrar i la resposta immediata van ser quatre punts seguits que van tornar a estirar el xiclet. Els lituans van mantenir la renda fins que va entrar en escena Brizuela com a catalitzador per ajudar els seus a pujar un esglaó més.

Els seus set punts seguits, tres des del perímetre, van posar l’equip espanyol a un. Però el seu triple va ser anul·lat de forma immediata per un altre de Brazdeikis, que va completar una excel·lent segona meitat.

Esquivades les adversitats, el conjunt visitant va aconseguir arribar en una situació propícia per lluitar pel triomf en el tram definitiu, empatat a 76 amb trenta segons per jugar gràcies a cinc punts seguits de Brown.

La possessió posterior la va culminar amb èxit Lituània gràcies a Bradzeikis, cosa que va deixar-li a Espanya la decisió de buscar l’empat o la victòria. Brown, endollat, va ser l’escollit per executar el llançament, però va quedar curt per al deliri de la grada.

Fitxa tècnica:

78 - Lituània (25+14+17+22): Sabonis (7), Jokubaitis (5), Valanciunas (16), Giedraitis (12), Grigonis (8) –cinc inicial–, Masiulis (5), Brazdeikis (16), Echodas (1), Zemaitis (2), Lekavicius (3) i Butkevicius (3).

76 - Espanya (17+13+23+23): Brown (18), Pradilla (2), Juancho Hernangómez (8), López Arostegui (7), Garuba (2) –cinc inicial–, Parra (2), Sima (5), Jaime Fernández (7), Brizuela (12), Saiz (7), Nuñez (2), Guerra (4), Colom (-).