Bàsquet

Aíto segella l’acord amb el Bàsquet Girona per a la temporada vinent

El veterà tècnic dirigirà l’equip de Marc Gasol en el seu debut en l’ACB

Aíto segella l’acord amb el Bàsquet Girona per a la temporada vinent

DdG

1
Es llegeix en minuts

El Bàsquet Girona ha confirmat aquest migdia la contractació d’Aíto García Reneses com a tècnic per a la temporada del debut en l’ACB. El veterà entrenador madrileny, de 75 anys, s’havia agafat un any sabàtic al tancar el 2021 la seva etapa a l’Alba Berlín, amb el qual va guanyar dues lligues alemanyes.

Notícies relacionades

Aíto, amb més de 1.000 partits dirigits en l’ACB, era el preparador que Marc Gasol desitjava després de la negativa de Pedro Martínez, que ha acabat renovant pel Manresa. Es coneixen bé des que el 2008 van coincidir en la selecció espanyola que va guanyar la plata als Jocs de Pequín en una històrica final contra els EUA. Gasol valora els coneixements i l’experiència d’Aíto, que ha quedat enlluernat pel projecte que li ha presentat el pivot i president. El fet de no jugar la competició europea, de tenir només un partit per setmana i de ser a prop de casa han fet la resta. Aíto fins ara treballava en la tecnificació de les joves promeses del Joventut, càrrec que va agafar a finals de l’any passat.

Amb l’entrenador confirmat, el Bàsquet Girona ja pot començar a planificar, ara sí, la plantilla d’aquesta temporada. De moment hi ha tres noms que es poden donar gairebé per confirmats, els de Gasol i Èric Vila (el Barça ha renunciat als seus drets i han comunicat a l’ACB la seva voluntat de tornar a la competició) i el de l’argentí Maxi Fjellerup. A partir d’allà, seran la direcció esportiva i Aíto els que acabaran de decidir quins jugadors volen, però és probable que Franch i Sorolla siguin allà. El Girona apunta alt i l’elecció d’Aíto és ja tota una declaració d’intencions.