Bàsquet

El Bàsquet Girona s’il·lusiona amb l’arribada d’Aíto

El club ultima la contractació del veterà tècnic i esgota els abonaments per a l’ACB en tot just 24 hores

El Bàsquet Girona s’il·lusiona amb l’arribada d’Aíto

Juan Carlos Cárdenas / Efe

3
Es llegeix en minuts

Aíto García Reneses és l’entrenador escollit per Marc Gasol per dirigir el Bàsquet Girona en el seu debut a l’ACB i la seva arribada reforça la il·lusió per l’ascens de l’equip a la màxima categoria. L’acord està pendent dels últims retocs, però es dona per fet que no hi haurà obstacles i que l’operació es tancarà en qüestió d’hores. L’elecció de la persona que comandarà la banqueta és la prioritat en el club perquè d’això depèn la resta de planificació d’una temporada molt exigent. Inicialment, Gasol havia pensat en Pedro Martínez, però l’expreparador de l’Akasvayu va rebutjar la idea i ha optat per seguir a Manresa. Descartat Martínez, el candidat número u va passar a ser Aíto, un veterà de les banquetes (complirà 76 anys al desembre) que segueix al peu del canó.

Des de finals de l’any passat, García Reneses treballa al Joventut, on va tornar per dirigir els entrenaments de tecnificació dels joves talents badalonins. El seu últim projecte professional va ser l’Alba de Berlín, club que va entrenar entre 2017 i 2021, que va dirigir a l’Eurolliga i amb el qual va guanyar dos títols de lliga alemanys.

Aíto ha conegut de primera mà el projecte que el pivot i president vol construir a Fontajau. No és una qüestió de diners i l’entesa està encarrilada. A partir d’aquí es podrà començar a construir l’equip. Marc Gasol hi serà. També Fjellerup i Èric Vila, i, a partir d’aquí, serà el que decideixi l’entrenador. Es vol fer un projecte competitiu i es posarà al volant u dels entrenadors més històrics i prestigiosos de la competició.

Palmarès brillant

Abans d’aquesta aventura a l’estranger, Aíto ho havia fet gairebé tot a l’ACB. La seva carrera va arrencar el 1983 a Badalona, al Cotonificio, després al Joventut i des d’aleshores havia passat per les banquetes del Barça (14 temporades), l’Unicaja, el Cajasol i el Gran Canària, a part d’una segona etapa a la Penya. Després de la seva etapa a Alemanya, havia decidit agafar-se un any sabàtic, però una vegada conegut el projecte del Girona, estaria il·lusionat en allargar la seva carrera i tornar a treballar en la lliga Endesa.

Notícies relacionades

En l’ACB, García Reneses ha dirigit 1.077 partits en 28 temporades. 738 van acabar amb victòria, la resta, 339, en derrota. És el quart entrenador amb més títols d’aquesta competició en el palmarès (9), després de Díaz Miguel, Lolo Sainz i Pedro Ferrándiz. En la seva carrera també va ser seleccionador espanyol i allà cal remarcar la plata que va guanyar als Jocs de Pequín del 2008 en una històrica final contra el Dream Team dels EUA, amb Kobe Bryant, Carmelo Anthony i LeBron James (118-107). En aquesta selecció va dirigir Marc Gasol, que des d’aleshores guarda un magnífic record. El que ara és pivot i president, l’agost del 2008, es preparava per debutar a l’NBA amb els Grizzlies després d’haver tancat una etapa de dos anys a Girona. Tenia, llavors, 23 anys, i en aquesta final va aportar 11 punts i 5 rebots.

Abonaments esgotats

Les grans expectatives que ha generat la tornada del Bàsquet Girona a l’ACB han fet que els abonaments per al debut a Fontajau s’hagin esgotat en menys de 24 hores. A primera hora de la tarda d’aquest dimecres, just l’endemà d’haver-se obert la campanya per al públic en general, el club ha anunciat que ja no disposa de més seients. En total, entre les renovacions i les noves altes el Bàsquet Girona té 3.887 abonats, i el pavelló disposa d’una capacitat per a 5.040 espectadors. Una vegada esgotades totes aquestes localitats del pavelló, el club ha activat una llista d’espera en cas que s’alliberin.