BÀSQUET

Laia Palau es retira de la selecció amb un emotiu acte de comiat

  • La jugadora catalana s’acomiada després d’haver disputat 314 partits com a internacional

  • Silvia Domínguez, el seu relleu com a capitana

Laia Palau es retira de la selecció amb un emotiu acte de comiat
1
Es llegeix en minuts

Laia Palau ha rebut aquest dilluns un homenatge després d’anunciar el seu comiat de la selecció espanyola de bàsquet. La catalana diu adeu amb un increïble palmarès: tres medalles d’or en Europeus, una medalla de plata olímpica, una medalla de plata mundial, una medalla de plata europea, dos bronzes mundials i quatre bronzes europeus en 314 partits com a internacional. «Em retiro de la selecció. Ho dic ja. Amb il·lusió. Tota aquesta setmana hi ha hagut una disputa interna sobre el que havia de dir, perquè quan he d’explicar coses ho porto bé, però si és sobre mi em costa més», ha afirmat Palau, emocionada. «La FEB és la casa del bàsquet. On es cou, es construeix... La meva casa durant 20 anys. Gràcies pel respecte i el carinyo que m’heu demostrat sempre. No seria qui soc si no hagués jugat a la selecció».

A l’acte ha estat present Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), que ha dedicat unes paraules per apreciar el gran treball de la gran capitana. «Ets la persona perfecta per al projecte del femení. M’has servit per entendre el que ha de ser el bàsquet femení. Tens una personalitat devastadora, intel·ligent. Ets una persona molt important en la meva vida. Te’n vas però no te n’aniràs mai. Et vull a prop: la millor mestra a prop de vosaltres».

Notícies relacionades

La gran capitana, de 42 anys, diu adeu amb 1.839 punts (5,9 de mitjana), 684 rebots (2,2) i 838 assistències (2,7) en la selecció espanyola.

Palau dona el relleu a Silvia Dominguez com a capitana de la selecció i ara tindrà temps per centrar-se en la seva ‘Calixta’, la furgoneta amb la qual s’escapa cada estiu per viatjar i alliberar la seva ment. Durant l’acte va aprofitar per donar les gràcies a la seva família («la meva xarxa de trapezista»), a les seves companyes i a la federació. «Gràcies per haver-me donat tant, no podia imaginar-me això. Gràcies a tots i a la vida», va acabar.