BÀSQUET

Mor als 77 anys l’exentrenador serbi Dusan Ivkovic

El tècnic va portar la selecció de Iugoslàvia a guanyar l’or mundial el 1990, derrotant el Team USA en semifinals

Mor als 77 anys l’exentrenador serbi Dusan Ivkovic

Cordon Press

1
Es llegeix en minuts

Aquest dijous la llegenda balcànica Dusan Ivkovic, entrenador de la selecció de bàsquet de Iugoslàvia que va guanyar un mundial, quatre europeus i va aconseguir la plata olímpica a Seül 1988, ha mort als 77 anys d’edat, va informar la Federació sèrbia.

Ivkovic, que es va retirar de les banquetes el 2016, va aconseguir els seus èxits més importants amb la selecció de Iugoslàvia, a la qual va portar a un or mundial (1990) derrotant els Estats Units i Puerto Rico, tres ors europeus (1989, 1991 i 1995) i una plata olímpica (1988). A més, entre el 2018 i el 2013 també va dirigir la selecció de Sèrbia, on va aconseguir una plata europea el 2009, quan Espanya va superar la selecció balcànica a la final.

Notícies relacionades

Quant al bàsquet de clubs, l’entrenador de Belgrad va conquistar l’Eurolliga en dues ocasions al capdavant de l’Olympiacos (1997 i 2012) i també va entrenar altres grans clubs europeus com el Partizan de Belgrad, el CSKA Moscou, l’AEK Atenes o l’Anadolu Efes, on va concloure la seva carrera fa cinc anys, després de 38 anys com a tècnic.

El president serbi, Aleksandar Vucic, va declarar en un missatge de condolences que Ivkovic «ha marcat tota una època del bàsquet amb els seus coneixements i amor per aquest esport».

Temes:

Sèrbia