Bàsquet

La Federació mostra el seu recolzament a Marta Xargay

La Federació mostra el seu recolzament a Marta Xargay

FEB

2
Es llegeix en minuts

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha emès aquest diumenge un comunicat en el qual mostra el seu recolzament a l’exinternacional espanyola Marta Xargay i condemna qualsevol conducta abusiva. En aquest, indica que arran de la informació publicada pel diari ‘El País’, la FEB vol fer públic el seu recolzament a Marta Xargay, que revela a l’esmentat diari que va patir bulímia a conseqüència del tracte del ja exseleccionador Lucas Mondelo, destituït divendres després d’acabar la participació d’Espanya en els Jocs de Tòquio.

«La Federació desconeixia aquesta situació, com ha reconegut la mateixa Marta, per a qui ens hem posat a total disposició, però, més enllà de l’exigència de l’esport d’elit, aquestes actituds i comportaments són absolutament condemnables», ha assegurat el president federatiu, Jorge Garbajosa a TVE, després que el cas vegi la llum molt poc després de la sortida de Mondelo del càrrec.

La Federació va justificar la sortida de Mondelo, «davant la no consecució dels objectius esportius» del seu contracte, després que la selecció no aconseguís el pas al Mundial 2022 després de quedar setena a l’Eurobàsquet i caure també a quarts en la cita olímpica.

Fermesa davant actituds d’abús

La FEB, en el seu escrit d’aquest diumenge, també vol «mostrar la seva ferma condemna davant qualsevol conducta abusiva. També vol assenyalar que, com ha reconegut la mateixa exjugadora, no va tenir coneixement d’aquesta situació fins a la publicació de l’esmentada informació, ja que no hauria consentit un comportament d’aquest tipus dins d’un dels seus equips».

«Contactada per la FEB, Marta Xargay ha volgut reiterar que ‘la Federació Espanyola de Bàsquet no estava al corrent del que em passava i vull agrair el recolzament que m’han ofert sempre, igual com les meves companyes i la resta del cos tècnic de la selecció’», afegeix.

La FEB insisteix que «mai va tenir coneixement de la situació per la qual l’exjugadora estava passant, i que tampoc quan va ser advertida de l’existència d’una informació crítica amb l’actuació del seleccionador nacional se li va concedir la possibilitat de conèixer el seu contingut. En cas d’haver pogut saber el que ara es denuncia, no hauria mantingut Lucas Mondelo en el càrrec, tot i que s’estigués a hores del començament dels Jocs Olímpics».

Admet que l’organisme federatiu «coneixia el desgast de la relació entre el seleccionador i les jugadores, però mai va ser informada de cap comportament d’aquest tipus, sinó que tot es va circumscriure a l’àmbit de les relacions habituals entre un entrenador i el seu equip».

Notícies relacionades

«Aquesta circumstància també va ser valorada, al costat de la no consecució dels objectius esportius regulats al seu contracte, quan després de l’acabament de la participació d’Espanya en els Jocs Olímpics es va decidir que Lucas Mondelo no continuï al capdavant de la Selecció Femenina», afegeix la FEB, que ha posat a disposició de Xargay «totes les seves estructures per al que pugui necessitar».

«A més, li ha manifestat el seu agraïment per haver compartit la seva història, que pot ser de gran utilitat perquè els nens que s’estan començant a dedicar al bàsquet sàpiguen identificar aquest tipus d’actituds i les donin a conèixer abans que es converteixin en un problema més gran», acaba l’escrit de la FEB.