Bàsquet

Espanya s’obre pas fins als vuitens de l’Eurobasket amb una exhibició

La selecció de Mondelo va tancar la primera fase amb bones sensacions en el triomf davant Eslovàquia i aquest dilluns es creuarà amb Montenegro en la fase decisiva (93-61)

Espanya s’obre pas fins als vuitens de l’Eurobasket amb una exhibició

FEB

1
Es llegeix en minuts

Després dels nervis i la pressió del debut, Espanya ha recuperat la seva millor versió i afrontarà la segona fase de l’Eurobasket amb excel·lents sensacions. Ho va demostrar amb una victòria rotunda davant Eslovàquia (93-61), amb valentia, intensitat i encert, algunes de les virtuts que han definit aquests últims anys el grup de Mondelo i també amb una excel·lent actitud defensiva, amb bones ajudes. El dia D, van aparèixer la majoria de referents del grup, amb sis jugadores amb dobles dígits: Silvia Domínguez, Cristina Ouviña, Laura Gil, María Conde, Maite Cazorla i Astou Ndour.

La victòria de Bielorússia sobre Suècia (54-78) va restar gravetat al partit de la selecció, que ja se sabia classificada abans d’enfrontar-se a Eslovàquia. Mentre el conjunt bielorús accedeix de forma directa a la ronda de quarts de final com a primera de grup, la selecció es va assegurar el segon lloc, que l’obligarà a jugar un encreuament de vuitens de final aquest mateix dilluns (21 h) davant Montenegro (la tercera del grup B) amb la perspectiva d’un hipotètic encreuament contra Sèrbia en els quarts de final.

Notícies relacionades

Eslovàquia va aconseguir aguantar fins al descans però tot l’entramat de l’equip de Juraj Suja es va ensorrar en la tornada dels vestidors amb un parcial de 25-13 en el tercer quart, que va disparar les diferències fins a la frontera de la vintena (64-45) i va permetre Mondelo rotar les seves jugadores per a la setmana decisiva sense perdre intensitat

Espanya: Palau (-), Ouviña (17), Quevedo (8) Gil (11), Ndour (10) –cinc inicial– Casas (4), Conde (10), Ginzo (-), Carrera (-), Cazorla (10), Domínguez (14), Rodríguez (9).