Bàsquet

La selecció femenina comença la concentració de l’Europeu carregada d’optimisme

«Podem convertir la història en llegenda i aquesta serà la motivació», afirma el seleccionador Lucas Mondelo

La selecció femenina comença la concentració de l’Europeu carregada d’optimisme
2
Es llegeix en minuts

La selecció femenina de bàsquet ha posat aquest dilluns rumb a València després de la celebració de la presentació oficial de l’equip a la seu d’Endesa a Madrid. L’acte ha comptat amb la participació de les jugadores convocades per a la gira de preparació de l’Eurobasket Femení 2021 (del 17 al 27 de juny) així com amb el cos tècnic que lidera Lucas Mondelo.

A l’acte han acudit el ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, el president de la FEB; Jorge Garbajosa, la vicealcaldessa de l’Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, i el director general de Comunicació d’Endesa, Ignacio Jiménez, i les 17 jugadores convocades per Lucas Mondelo: Laia Flores, Raquel Carrera, Maite Cazorla, Paula Ginzo, Nogaye Lo, Laura Quevedo, María Conde, Tamara Abalde, Queralt Casas, Leticia Romero, Astou Ndour (que s’incorporarà més endavant), Leo Rodríguez, Cristina Ouviña, Laura Gil, Alba Torrens, Silvia Domínguez i Laia Palau.

Com a capitana, Laia Palau, jugadora de l’Uni Girona, es va encarregar de prendre la paraula. «Amb els dos ors consecutius hem fet història. Juguem a casa, tenim molta il·lusió i lluitarem per arribar al nostre sostre. Els resultats ja vindran», va dir. La mallorquina Alba Torrens, una altra de les llegendes de la selecció que aquesta temporada ha guanyat la seva sisena Eurolliga amb el Iekaterinburg, va assegurar: «És un any especial, perquè per mi és tornar a la selecció. Il·lusió és la paraula i el que ens mou a totes. Donarem el millor de nosaltres, i això ens assegura competir».

Doble repte a l’estiu

Notícies relacionades

El seleccionador Lucas Mondelo, acabat d’arribar del Japó, on dirigeix un dels clubs de la Lliga femenina, el Toyota Antelopes, va admetre: «Passes una mala estona a l’hora de fer la llista, però això és bo per al bàsquet femení espanyol. Aquí veiem el present, però també hi ha molt futur». Sobre el doble repte de l’Europeu i els Jocs va afirmar: «A nivell físic estic convençut que anirà bé, i cal treballar la ment. Podem convertir la història en llegenda i aquesta serà la motivació».

El president de la FEB, Jorge Garbajosa, per la seva banda, va tornar a deixar clara l’aposta per l’esport femení, representat en aquesta selecció. «Aquest campionat és especial, perquè es juga a casa, perquè podem aconseguir una altra medalla, però sobretot perquè en època de pandèmia podem tenir els referents del bàsquet femení espanyol durant tres mesos a l’aparador. Una cosa que és la millor manera de donar visibilitat a l’esport que estimem. Tres mesos d’il·lusió per disfrutar d’un equip que ha trencat els seus límits».