Bàsquet

Madrid, Baskonia, València i Zenit es juguen les dues últimes places de quarts de l’Eurolliga

L’última jornada servirà també per definir l’avantatge de camp en els encreuaments, que el Barça s’ha assegurat amb el liderat

Madrid, Baskonia, València i Zenit es juguen les dues últimes places de quarts de l’Eurolliga
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’Eurolliga més igualada de la història arribarà a l’última jornada de la Lliga regular amb dues places encara per decidir per completar el quadro de quarts de final, i quatre equips, Reial Madrid, Baskonia, València Basket i el Zenit de Sant Petersburg com a aspirants a aconseguir-les. Només el quadro rus, dirigit per Xavi Pascual, i el de Pablo Laso depenen de si mateixos.

La jornada 34a també servirà per definir els equips que comptaran amb l’avantatge de pista en els ‘play-off’, que es disputaran al millor de cinc xocs, entre el 20 d’abril i el 5 de maig, i per als quals el Barcelona ja es va assegurar el primer lloc amb la seva victòria a la pista del Fenerbahçe, cosa que fa intranscendent el seu partit de divendres davant el Bayern Munic. Els blaugranes estan classificats per a les eliminatòries junt amb el CSKA, l’Anadolu Efes, l’Armani Milà, el Fenerbahçe i el Bayern Munic.

Dos partits centraran bona part de les mirades, els que disputaran aquest dijous Fenerbahçe-Madrid (19.45) i València-Baskonia (21.00). Per al Madrid no fa falta recórrer a la calculadora. Després del seu imprescindible triomf davant l’Olympiacos divendres, ocupa la setena plaça. Un triomf en l’última jornada els classificarà. Si perd quedarà fora si el Zenit, que té 18 victòries, guanya els seus dos xocs a casa (divendres davant el Maccabi; dilluns, 12, davant el Panathinaikos, que va ser ajornat en la jornada 6a). Una derrota de l’equip de Pascual en un dels dos partits també classificaria l’equip blanc.

«Dependre de nosaltres mateixos parla molt bé de la feina feta per l’equip, tot i que lògicament ens hauria agradat estar ja classificats. L’equip n’és conscient i sabem que és un partit amb importància. Ens juguem entrar a ‘play-off’ de l’Eurolliga, que és un dels nostres objectius a l’inici de la temporada», va recalcar el tècnic madridista, Pablo Laso, que ha recuperat Sergio Llull, absent l’últim mes per a aquesta cita. «Els veig a tots molt posats i per això estic tranquil», va explicar.

Guanyar i esperar

El Baskonia necessita guanyar en la seva visita a La Fonteta de València i que el Madrid perdi a Istanbul per seguir al camí cap a la ‘final four’ de Colònia (28 al 30 de maig). Si l’equip de Laso venç, per classificar-se necessita que el Zenit perdi els seus dos partits, ja que té l’‘average’ perdut amb l’equip rus. «Nosaltres lluitarem fins a l’últim moment i, arribat aquest últim partit, espero que fins a l’últim moment puguem tenir opcions. Al final crec que som on ens mereixem. És el que volíem i ara ja veurem», va explicar el tècnic vitorià Dusko Ivanovic, que només lamenta que no s’hagi aplicat un horari unificat per a aquesta última jornada.

El València també suma 18 victòries, igual que el Zenit i el Baskonia, després d’imposar-se en la pista de l’Alba Berlín la setmana passada. Així que perquè els seus comptes quadrin, necessita guanyar el Baskonia i que el Madrid perdi. O que el Zenit perdi un dels seus dos partits perquè té l’‘average’ favorable amb tots dos. En el cas de classificació, l’equip de Jaume Ponsarnau tindrà un premi afegit: una plaça segura en la pròxima edició del torneig.

«Queda un últim esforç davant un equip que està jugant molt bé, amb molta energia», va valorar Ponsarnau. «Personalment, em dedico a això per jugar partits tan importants com aquest. I està clar que si no ho aconseguim serà una desil·lusió, independentment que la temporada hagi sigut satisfactòria».

Jornada 34

Dijous, 8

CSKA-Asvel (19h); Zalgiris-Panathinaikos (19h); Fenerbahçe-Madrid (19.45), Alba Berlín-Estrella Roja (20h); València-Baskonia (21h).

Divendres, 9

Notícies relacionades

Zenit-Maccabi (19h); Olympiacos-Khinki (20h), Armani Milà-Efes (20.45); FC Barcelona-Bayern (21h)

Així està la classificació de l’Eurolliga