Bàsquet

Espanya ja coneix els seus rivals a l’Eurobàsquet femení 2021

La selecció, que defensarà títol, va quedar aparellada amb Suècia, Bielorússia i Eslovàquia en el grup A de València

Espanya ja coneix els seus rivals a l’Eurobàsquet femení 2021
1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Suècia, Bielorússia i Eslovàquia seran els rivals d’Espanya en la 38 edició de l’Eurobàsquet 2021 se celebrarà conjuntament a França i Espanya entre el 17 el 27 de juny, segons va oferir el sorteig que es va celebrar aquest dilluns a l’auditori Santiago Grisolía de la Ciutat l de les Arts i les Ciències de València. La Federació Espanyola, que presideix Jorge Garbajosa, va voler donar rellevància al sorteig, fent coincidir l’acte amb el Dia Internacional de la Dona.

Un total de 16 seleccions afiliades a FIBA Europa competiran pel títol europeu en aquesta edició que organitzaran de manera conjunta les federacions de bàsquet d’Espanya i França i en el qual la selecció que dirigeix Lucas Mondelo defensarà la corona que va conquerir fa dos anys a Riga (Letònia). La primera fase es disputarà a Estrasburg i València fins a la seva ronda de quarts de final. I la fase final se celebrarà ja al Pavelló Font de San Luis de la capital valenciana.

 «Sabem que estem en les millors mans, per seguir en aquesta tradició de coamfitrions dels últims anys», ha valorat Kamil Novak, secretari general de FIBA Europa, en l’acte conduït per l’exinternacional Amaya Valdemoro i Eddy Vidal. «França i Espanya són dues de les principals potències basquetbolístiques a Europa i atresoren el coneixement per organitzar-ho en les millors condicions possibles. Estic segur que serà un enorme èxit».

Caps de sèrie

Espanya, França, Sèrbia i Bèlgica han entrat al bombo com a caps de sèrie pels seus resultats internacionals. El sorteig va oferir els següents grups. A l’A, amb seu a València, hi seran: (València): Suècia, Bielorússia, Espanya, Eslovàquia. En el Grup B, també a la ciutat espanyola, hi competiran Montenegro, Itàlia, Sèrbia, Grècia. La ciutat francesa d’Estrasburg acollirà els grups C i D. En el primer hi seran Bòsnia Hercegovina, Turquia, Eslovènia, Bèlgica i en el D, França França, Rússia, República Txeca i Croàcia.

Notícies relacionades

En el sorteig celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València van acudir el president i el vicepresident de FIBA Europa, Turgay Demirel i Jean-Pierra Ciutat, així com el president de la Federació Espanya, Jorge Garbajosa, Josep Miquel Moya (director general d’esports de la Generalitat valenciana), la regidora d’esports de l’Ajuntament, Pilar Bernabé, i el responsable d’esports de la Diputació, Andrés Campos.