Bàsquet

Anna Cruz diu adeu a la selecció amb polèmica: «A la família no se la tracta així»

  1. La jugadora internacional, de 34 anys, publica una duríssima carta a les xarxes per tancar la seva etapa amb Espanya

  2. «És una pena que el lideratge no s’hagi gestionat de manera coherent i s’utilitzi per fer mal a la gent»

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La jugadora internacional Anna Cruz va anunciar aquest dilluns el seu adeu a la selecció espanyola de bàsquet, de la qual ha sigut un dels referents en l’última dècada, amb una duríssima carta de comiat. «Ja no és la meva família, a la família no se la tracta així», lamenta la jugadora, nascuda a Badalona fa 34 anys, que es confessa «trista» per aquest final. A la carta que ha publicat a les xarxes socials, Cruz entén que ha arribat el moment de posar fi a aquesta situació i anteposar el seu benestar i la seva salut a qualsevol medalla.

«Avui decideixo posar punt final a la meva etapa en la selecció. Se’m fa molt complicat lidiar en el dia a dia amb certes coses que no s’ajusten al que jo entenc amb la professionalitat d’aquest esport: respecte i dignitat cap a unes professionals que porten una exitosa trajectòria a la seva esquena», argumenta la jugadora catalana. «Amb 34 anys, i molta cosa viscuda ja, crec totalment innecessari continuar tolerant actes que van contra els meus principis i, abans que el que he viscut es torni amarg, prefereixo separar els nostres camins. Jo també tinc poder, el poder de decidir per a qui treballo i per a qui no», denuncia la jugadora internacional al seu compte de Twitter, sense aclarir qui és el destinatari de les seves crítiques, encara que tot indica que pot tractar-se del seleccionador espanyol, Lucas Mondelo.

L’escorta badalonina, una de les claus dels recents triomfs de la selecció, l’heroïna de la històrica medalla de plata que es va aconseguir en els passats Jocs de Rio, gràcies a la seva increïble cistella sobre la botzina en els quarts de final davant Turquia, es lamenta de la situació. «Me’n vaig trista. No és el final que hauria imaginat a tota una dècada plena d’èxits, però és una decisió meditada i presa en fred, on anteposo el meu benestar i la meva salut a qualsevol medalla. Soc molt conscient que hi ha uns Jocs Olímpics a la cantonada i disputar-los és el somni de qualsevol esportista i, tot i que no soc l’única que s’ha sentit o se sent així, entenc i respecto tots els punts de vista i opinions», va valorar Cruz, que ha disputat 158 partits i s’ha penjat un total de vuit medalles entre Jocs Olímpics, Mundials i Europeus.

«Fer mal a la gent»

Anna Cruz, que ja va ser notícia aquest desembre per la seva inesperada sortida de l’Araski de Vitòria i la seva incorporació al projecte del Casademont Saragossa, considera que les circumstàncies l’han portat a posar fi a la seva etapa en la selecció i ho fa amb certa amargor. «És una pena que el lideratge d’aquest equip no s’hagi utilitzat d’una manera coherent i s’utilitzi, en ocasions, per fer mal a gent que més d’una vegada li ha tret les castanyes del foc», va lamentar, sense voler donar-ne detalls.

Notícies relacionades

En la seva missiva, en la qual agraeix tot el recolzament de la federació, Cruz, l’única jugadora espanyola junt amb Amaya Valdemoro amb un anell de la WNBA, desitja tota la sort del món a les seves companyes. «Estic segura que tenen prou categoria i qualitat per seguir el brillant camí que el bàsquet femení espanyol demostra des de fa temps, per sobre de noms i persones», va finalitzar.

El president de la federació, Jorge Garbajosa, per la seva banda, s’ha acomiadat de la jugadora, agraint el seu compromís amb l’equip i amb tot el que ha aportat en els que han sigut els millors anys del bàsquet femení, i assegurant que Cruz tindrà sempre obertes les portes de la federació.