L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

Calathes frustra la venjança de Delaney

El Barça s’imposa a un complicat Armani Milan a l’Eurolliga amb un final imparable liderat pel seu base (14 assistències)

Els blaugranes, que van començar guanyant 11-0, perdien per 7 punts a l’inici de l’últim quart

GRAF3892  BARCELONA  11 12 2020 - El alero del Olimpia Milano  Zach LeDay (i)  intenta superar la defensa de su compatriota  el base del FC Barcelona  Nick Clathes  durante el encuentro de Euroliga que disputan esta noche en el Palau Blaugrana  en Barcelona  EFE   Enric Fontcuberta

GRAF3892 BARCELONA 11 12 2020 - El alero del Olimpia Milano Zach LeDay (i) intenta superar la defensa de su compatriota el base del FC Barcelona Nick Clathes durante el encuentro de Euroliga que disputan esta noche en el Palau Blaugrana en Barcelona EFE Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta

2
José María Expósito

Nick Calathes no va poder triar un dia millor per reivindicar-se. En la visita al Palau de Malcom Delaney, el seu antecessor com a director del joc blaugrana, el base del Barça ha liderat una gran remuntada sobre l’Armani Milan (87-71) en el tram final del partit, que permet girar full de la derrota amb l’Olympiacos. Delaney va guanyar el duel dels punts (23 a 5), però Calathes va fer un recital en la direcció de joc i va establir un nou rècord d’assistències d’un jugador del Barça a l’Eurolliga (14).

Entre les assignatures pendents del Barça hi havia fer un bon inici de partit i saber imposar-se en finals ajustats. Les dues les va aprovar amb nota. Els blaugranes, amb una gran defensa, van mantenir sense anotar el seu rival durant 3 minuts i mig i es van apuntar un parcial de sortida d’11-0. Impossible imaginar que en l’últim quart l’Armani arribaria a estar 7 punts amunt (60-67), però així va ser. No obstant, Calathes va prendre els comandaments de la nau i va detectar les flaqueses del seu rival per triar sempre el company més ben posicionat per encistellar i dirigir un parcial definitiu de 25-2.

La producció de Davies, Mirotic i Higgins

Mentrestant, Delaney va fer patir el seu exequip. El Barça va sortir adormit en el segon quart i el base es va animar a la recerca de la venjança per la seva sortida el curs passat. Un parcial de 0-9 amb un triple seu, un 2+1 i una assistència a Micov van igualar el duel (29-29) i, a base de fer els triples que no van entrar al començament, l’Armani Milan va estar molts minuts per davant en el marcador.

Precisament un altre triple de Delaney que donava el màxim avantatge al Milan (60-67) va fer despertar el Barça, que va tornar a pressionar en defensa, va tancar per fi el rebot i va trobar molts punts amb Davies (21), Mirotic (19) i Higgins (15), tot i que l’orquestra la va dirigir Calathes.

Fitxa tècnica

Barça (87): Calathes (5), Higgins (16), Abrines (7), Mirotic (19) i Oriola (4) –cinc inicial–; Davies (21), Hanga (5), Bolmaro (-), Smits (4), Heurtel (-), Martínez (-), Kuric (6).

Armani Exchange Milan: Delaney (23), Punter (6), Micov (11), Leday (-) i Tarczewski (3) –cinc inicial–; Moraschini (-), Micov (11), Roll (-), Brooks (4), Shields (12), Hines (10) i Datome (2).

Parcials: 23-15, 16-28, 21-18, 27-10.

Pavelló: Palau Blaugrana.