convocatòria oficial

Mondelo cita 19 jugadores en la primera concentració prèvia a l'Eurobasket i els Jocs

La selecció femenina es reunirà a València per preparar les pròximes cites internacionals

lmendiola45049262 graf3935  tenerife  15 09 2018   el seleccionador espa ol  l201026165931

lmendiola45049262 graf3935 tenerife 15 09 2018 el seleccionador espa ol l201026165931 / Ramon de la Rocha

1
Es llegeix en minuts

El seleccionador espanyol de bàsquet femení, Lucas Mondelo, ha elegit 19 jugadores per a la concentració que dirigirà a València i que servirà per preparar les dues cites del pròxim estiu, l’Eurobasket i els Jocs Olímpics de Tòquio.

Coincidint amb la ‘finestra’ de novembre, que Espanya no ha de disputar, la concentració tindrà lloc del 9 al 13 de novembre a València i es farà en mode bombolla per extremar la seguretat i evitar al màxim el risc de contagi. Les jugadores faran diverses sessions d’entrenament que acabaran amb la disputa d’un partit amistós entre elles el dijous 12, a les 20.20 hores, que es podrà seguir en directe per Teledeporte.

Entre les 19 convocades n’apareixen nou que es van proclamar campiones d’Europa l’any passat a Belgrad: Silvia Domínguez, Laia Palau, Cris Ouviña, Anna Cruz, Queralt Casas, Andrea Vilaró, Laura Gil, Astou Ndour i Laura Nicholls. Les absents són Tamara Abalde, María Pina i Marta Xargay, que continua apartada del bàsquet, i torna Alba Torrens, que es va perdre aquell Eurobasket per lesió.

Dos debutants

A més, a la llista també hi figuren altres jugadores de l’òrbita de selecció (Maite Cazorla, Leo Rodríguez, Belén Arrojo, Paula Ginzo, María Araujo i Nogaye Lo), una que torna (Laura Quevedo) i dues debutants (Aina Ayuso i Raquel Carrera). Per contra, causa baixa per lesió María Conde.

«Començarem els primers treballs de cara a les cites del pròxim estiu i per a això hem convocat una llista de 20 jugadores. Ara al novembre serem només 19, perquè María Conde ha sigut operada i no podrà estar amb nosaltres. Li desitgem una ràpida recuperació perquè pugui ser-hi al febrer», va assenyalar Lucas Mondelo en declaracions facilitades per la FEB.

Les convocades

Bases: Laia Palau (Spar Girona), Silvia Domínguez (Perfumerías Avenida), Maite Cazorla (Perfumerías Avenida), Cristina Ouviña (València Basket) i Aina Ayuso (Casademont Saragossa).

Escortes: Anna Cruz (Kutxabank Araski), Queralt Casas (València Basket), Leonor Rodríguez (Perfumerías Avenida) i Andrea Vilaró (Perfumerías Avenida).

Alers: Alba Torrens (Iekaterinburg), Belén Arrojo (Lointek Gernika) i Laura Quevedo (Kutxabank Araski).

Notícies relacionades

Ala-pivots: Laura Gil (València Basket), Paula Ginzo (Lointek Gernika), Raquel Carrera (València Basket) yi María Araujo (Spar Girona).

Pivots: Astou Ndour (Hatay BB), Laura Nicholls (Casademont Saragossa) i Nogaye Lo (Lointek Gernika)