LA LLIGA ENDESA

El Barça paga la seva falta d'energia amb una clara derrota a Vitòria

L'equip blaugrana perd el seu primer partit de lliga davant un Baskonia molt més efectiu (82-71)

lmendiola55481136 graf3125  vitoria  18 10 2020   el jugador estadounidense de201018203649

lmendiola55481136 graf3125 vitoria 18 10 2020 el jugador estadounidense de201018203649 / Adrian Ruiz Hierro

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El Barça va sortir de Vitòria amb la primera derrota a la Lliga Endesa (82-71) i, el que és pitjor, amb molt males sensacions com a equip, ja que en cap moment va aconseguir igualar l’energia i l’actitud d’un Baskonia molt més sòlid i que, per moments, li va passar per sobre (va arribar a guanyar per 15 punts). La derrota va provocar l’enuig del seu tècnic, Sarunas Jasikevicius,  va fer evident que li queda molta feina per davant per fer competitiu el seu equip.

Va oferir algun detall interessant el Barça, però altres que també van portar a la desesperació, com les pilotes perdudes, conseqüència de l’agressiva defensa del Baskonia, una de les seves virtuts principals, o de llacunes defensives que van permetre cistelles molt còmodes, massa, a l’equip d’Ivanovic. 

És el que succeeix amb un equip en construcció, com el que té Jasikevicius a les seves mans,  que intenta canviar hàbits i rols, i tot i així mantenir la seva solidesa defensiva. Hi ha prou talent per mantenir el pas en atac, però després desconnexions inesperades converteixen els partits en un tobogan de sensacions i conviden a ser molt previnguts de cara al futur del grup, que aquest pròxim divendres viurà una autèntica prova de foc amb la visita del Madrid a l’Eurolliga.

Versions molt discretes

Notícies relacionades

Davies i Higgins, brillants fa tres dies davant el Panathinaikos, van donar la seva versió menys productiva. Oriola fa dies que no acaba d’entrar en joc. Smits va enlluernar a València, però a Vitòria va tornar al seu perfil més gris. I només Heurtel i el jove Sergi Martínez, poc participatiu en atac, van aparèixer al Buesa Arena amb l’actitud i les ganes necessàries per presentar batalla, un bagatge molt curt davant un Baskonia modelat per buidar-se en cada possessió.

L’escàs marge per preparar-se (ara ve una marató de set partits en 15 dies), resulta un llast per a l’equip de Jasikevicius. És veritat. Però, més enllà de les baixes de Mirotic i Claver, fa l’efecte que hi ha alguna cosa més rere aquest perfil irregular del Barça: els jugadors no acaben d’entendre el que els demana el tècnic. Va faltar agressivitat, tensió i capacitat física a l’equip barcelonista. I això es va fer evident ahir així que van avançar els minuts. El Barça va aguantar fins al descans (39-40). Però es va anar apagant davant un Baskonia,  ben conduït per Vildoza, Giedraitis i Polonara, amo absolut del tercer quart en el qual va disparar les seves diferències i va reforçar la seva confiança, per consolidar el seu control (80-65, m. 36) en un últim que només va tenir un amo: l’equip de Vitòria.

Baskonia, 82– FC Barcelona, 71

Baskonia: Vildoza (12), Dragic (11), Giedraitis (19), Polonara (16), Jekiri (9) –cinc inicial– Henry (7), Sedekerskis (-), Diop (4), Peters (-), Kurucs (4).