la Lliga endesa

Higgins brilla en la seva tornada al Barça i Mirotic es queda sense anotar

L'equip blaugrana suma la tercera victòria amb molta solvència en la visita del Bilbao (82-64)

lmendiola55136807 graf1513  barcelona  27 09 2020   cory higgins  i   del bar 200927134923

lmendiola55136807 graf1513 barcelona 27 09 2020 cory higgins i del bar 200927134923 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Per primera vegada des de l'arribada de Jasikevicius a la banqueta blaugrana, els jugadors del Barça  van abandonar la pista del Palau amb un somriure d'orella a orella. Bon senyal sobre el treball del tècnic lituà. L'equip va deixar bones sensacions contra un rival complicat, exigent, que mai abaixa els braços com el Bilbao Basket,  responent a l'esperit del seu tècnic,  Alex Mumbrú. Tot i així, l'equip barcelonista va construir un triomf convincent, que indica que va pel bon camí (82-64). És la seva tercera victòria en tres jornades a la Lliga.

La bona imatge va arribar coincidint amb la tornada a la pista de Cory Higgins, operat el juliol passat d'una fascitis plantar al peu dret i, de forma sorprenent, amb l'eclipsi inesperat de Nikola Mirotic.  Caldria bussejar als arxius per trobar una actuació tan discreta de l'hispanomontenegrí. En 17 minuts sobre la pista no va anotar, només va fer un llançament i va rebre una tècnica, saturat pels cops i faltes que va rebre i que no li van xiular. En la mateixa setmana que s'ha anunciat  la seva ampliació de contracte fins al 2025, l'estrella barcelonista, que aspira a tornar al camí guanyador al Barça, es va quedar sense anotar. 

Hanga, entonado

Notícies relacionades

La inesperada desaparició  de Mirotic en la setmana que el Barça  s'estrenarà a l'Eurolliga (aquest dijous contra el CSKA Moscou), va ser perfectament coberta pel retorn de  Higgins, molt inspirat (12 punts,  amb tres triples sense fallar en 21 minuts), un jugador que dona més alternatives a l'atac blaugrana, i també per un Hanga  molt més efectiu que en els últims enfrontaments, i ben secundats per  Heurtel i Abrines. 

Des del triple (10 de 22) i també des de la defensa (16 pilotes perdudes pels bilbains), el Barça  va anar aconseguint obrir marges després d'un primer temps complicat (39-33 al descans per als blaugrana) que va obligar Jasikevicius a elevar el to en els temps morts i a exigir concentració als seus jugadors. Les seves reprimendes van acabar fent efecte i el Barça  va aconseguir una victòria amb marge, que servirà per elevar les seves dosis de confiança.