L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça remunta 17 punts enganxat a la màgia de Mirotic

L'equip blaugrana s'imposa al Bayern Munic al Palau amb 28 punts de l'estrella blaugrana (83-80)

lmendiola52663435 graf2537  barcelona  06 03 2020   el base del bar a cory hig200306223523

lmendiola52663435 graf2537 barcelona 06 03 2020 el base del bar a cory hig200306223523 / Alejandro Garcia

3
Luis Mendiola

No hi ha cap enfrontament fàcil a l’Eurolliga. Ni un. Si pel cap dels jugadors del Barça va passar la idea que la visita del Bayern Munic al Palau seria un punt d’inflexió en la batalla diària, no podien anar més errats. És una qüestió d’actitud. I la dels blaugranes no va ser, ni de lluny, la més correcta per a un partit així. L’equip de Pesic va salvar la situació gairebé de forma miraculosa, capgirant un partit que perdia per 17 punts gairebé al final del tercer quart. Enganxat, un dia més, a la màgia de Mirotic, que va acabar amb 28 punts (5 de 9 en triples), 8 rebots, 4 assistències i un 37 de valoració, i a l’agressivitat defensiva de l’últim quart, el Barça va amarrar el triomf per 83-80, el novè consecutiu en la competició europea.

«Va ser un partit molt dur, molt dur, Déu meu», va admetre Mirotic. «Ells estan jugant molt  bé, però crec que al final vam fer una bona feina. Per alguna raó no juguem amb prou esforç durant gaires minuts, però l’important és que aconseguim la victòria recuperant el control del rebot i la defensa en el tram final».

Per molt descartat ja de la baralla per als ‘play-offs’ que estigui l’equip dirigit per Oliver Kostic, es tracta d’un grup ben armat, amb un sòlid pla de joc i figures de primera línia com Greg Monroe i soldats experimentats en la nòmina. L’ala-pivot nord-americà, amb un consistent passat a l’NBA (Detroit, Milwaukee, Boston,...), ha decidit provar a Europa després de 10 temporades, però va demostrar davant el Barça que compta amb recursos per sobresortir, sobretot a prop de la zona, i a cada acció que la pilota passava per les seves mans, es va convertir en un mal de queixal per a la defensa blaugrana.

Patit de principi a final

Al seu encert, a la seva eficàcia, al seu desplegament físic i també al dels seus exteriors, malgrat l’absència de dos exblaugranes com Kopponen i Dedovic, es va aferrar el Bayern per complicar la vida al Barça de principi a final. L’equip de Pesic va aparèixer amb una marxa menys que el conjunt alemany en la seva posada en escena. Igual que va succeir en la primera part davant l’Alba Berlín fa dos dies. Com si volgués economitzar esforços per als reptes que se succeeixen en el seu calendari, sense anar més lluny, la visita a la pista de l’Estudiantes aquest diumenge. Però si dimecres va treure aquest plus addicional per canviar la seva destinació, davant el club dissenyat per Marko Pesic (sí el fill de l’entrenador barcelonista) des dels despatxos, va haver de deixar-se fins a l’última gota de suor en un tram final de partit agònic.

El Barça va estar a punt de condemnar-se en un tercer quart horrible. El Bayern li va passar per sobre amb un parcial de 6-24 en tot just cinc minuts, (del 42-41 del descans al 48-61) que encara va ser capaç d’estirar fins als 17 punts entre la incredulitat del públic del Palau.

Això va obligar de nou l’equip de Pesic a apuntar-se a l’èpica en la qual es mou tan bé. Va serrar les dents, va apujar línies en defensa i va tancar amb encert el rebot per tornar el cop al quadro alemany en l’últim parcial (un 26-12). L’encert de Mirotic va ser clau, pero també ho van ser les ganes d’Oriola, que va rebotejar i a més va anotar l’últim triple que va tornar a posar per davant el Barça a un minut del final i va acabar amb l’agonia.