PREOLÍMPIC FEMENÍ DE BÀSQUET

Espanya s'imposa a Corea i fa el primer pas cap a Tòquio

Leonor Rodríguez, amb 14 punts, va ser la màxima anotadora en el joc coral de la selecció (46-83)

corea-espaa

corea-espaa

1
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola es va imposar amb autoritat a Corea del Sud (46-83) en el primer partit del Preolímpic disputat a Belgrad (Sèrbia), gràcies a una gran defensa, sobretot a partir del segon quart, quan van agafar un avantatge de dos dígits que no van deixar escapar i van posar la primera pedra per ser a Tòquio 2020.

L’equip de Mondelo va trencar el partit en el segon quart, imprimint intensitat defensiva per contrarestar la mobilitat de les sud-coreanes. Van provocar moltes pèrdues i van jugar molt al contraatac per obrir una primera bretxa de 10 punts, que ja van aconseguir ampliar en el descans (25-43).

Al ritme del Palau

La intensitat de les jugadores espanyoles va augmentar en la represa i amb un parcial de 0-11 de sortida van trencar per complet la trobada. Liderades per una Laia Palau que, amb 40 anys, va tornar a a imposar la seva llei sobre la pista i va posar la directa per ser als seus quarts Jocs (32-63).

Espanya no va aixecar el peu de l’accelerador, ja que la diferència de punts pot ser clau per aconseguir la classificació en cas que es doni un empat dins del Grup D, que comparteixen amb la Xina, contra la qual s’enfrontaran dissabte,  i la Gran Bretanya.

Leonor Rodríguez va ser la màxima anotadora de la selecció dirigida per Mondelo amb 14 punts, gràcies als seus tres triples de quatre intents i amb una gran actuació coral de tota la banqueta.

Notícies relacionades

Corea del Sud: Go Ah Ra (-), Kang Ajeong (7), Bae Hyeyoon (4), Kim Danbi (-), Ji-Su Park (10); Kim Minjeong (-), Hyenkin Park (17), Sim Sungyoung (2), Kang Leeseul (3), Kim Han Byul (3), Ku Seul (0).

Espanya: Palau (10), Domínguez (7), Torrens (9), Nicholls (4), Gil (9);  Rodríguez (14), Casas (6), Abalde (2), Lo Nogaye (4), Conde (6), Ouviña (3), Xargay (9)