PER LA CRISI SANITÀRIA

La FIBA canvia a Belgrad el preolímpic que disputarà Espanya a causa del coronavirus

La federació vol preservar la seguretat de les jugadores davant l'epidèmia

lmendiola48983245 spain s team players pose for pictures as they celebrate wit200127125746

lmendiola48983245 spain s team players pose for pictures as they celebrate wit200127125746 / ANDREJ ISAKOVIC

1
Es llegeix en minuts

La Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) ha pres aquest dilluns la decisió de canviar la seu del grup del preolímpic en què estava integrada la selecció espanyola femenina i que s’anava a disputar a Foshan (Xina) a causa de la crisi sanitària al país asiàtic. «Després d’avaluar acuradament el desenvolupament del brot del coronavirus i posant en primer lloc la seguretat de les jugadores i delegacions dels equips, el Comitè Executiu de FIBA ha decidit ressituar el torneig a Belgrad», diu el comunicat emès per la Federació Internacional de Bàsquet.

Espanya, que en el sorteig celebrat el mes de novembre passat va quedar enquadrat en el grup de Foshan junt amb la Xina, Corea i la Gran Bretanya, es jugarà definitivament l’accés als Jocs Olímpics de Tòquio a la capital sèrbia en les mateixes dates que estaven fixades: del 6 al 9 de febrer del 2020.

Notícies relacionades

La selecció tornarà, així, a Belgrad, on va conquerir el 7 de juliol l’Eurobàsquet 2019. A la capital sèrbia es disputaran dos dels quatre tornejos classificatoris per a la cita olímpica de Tòquio (Sèrbia, els Estats Units, Moçambic i Nigèria componen l’altre grup), mentre que els altres dos restants mantenen les seves seus a Bourges (França) i Ostende (Bèlgica).  

 «La millor decisió possible»

«Vull agrair a la FIBA l’esforç que fa movent la seu del Preolímpic Femení per garantir la salut de les nostres esportistes», va valorar el president de la federació, Jorge Garbajosa. «A la federació xinesa, el fet d’haver mantingut sempre informats tots els implicats de la situació sanitària al seu país, i a la federació sèrbia, que hagi acollit amb generositat aquest torneig amb tan poc marge de temps per reaccionar. Estic segur que és la millor decisió possible per a totes les parts, i des de la FEB volem mostrar la nostra satisfacció per la sensibilitat amb què tots han acollit la nostra preocupació i treball».

Cancel·lada també una carrera ciclista UCI

La Volta Ciclista a Hainan, que s’havia de disputar al sud de la Xina del 23 de febrer a l’1 de març, ha estat anul·lada en relació amb la situació sanitària que viu el país amb el coronavirus. Aquesta notificació ha sigut oficialitzada a través d’un comunicat de la Unió Ciclista Internacional (UCI), atès el caràcter internacional de la carrera.