PALLISSA A L'EUROLLIGA (93-64)

El Barça aixafa l'Herbalife a cop de triples (93-64)

Els blaugranes aconsegueixen un encert del 68% (19 de 28) que aniquila un rival ja desnonat

jdomenech47421634 fc barcelona vs herbalife gran canaria   foto  javi ferrandi190319233608

jdomenech47421634 fc barcelona vs herbalife gran canaria foto javi ferrandi190319233608 / JAVI FERRANDIZ

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Després de dues derrotesconsecutives a Istanbul i la necessitat de reprendre el fil de victòries per intentar ser cinquè, no hi havia res millor per al Barça que un rival desnonat a Europa i que, com ell, afronta tres partits en una setmana. Però niSvestislav Pesicni els seus jugadors es podien esperar un partit tan còmode davant l’Herbalife. No van malgastar l’oportunitat, ni de bon tros. Van passar una cara factura (93-64) als qui els havien vençut en la segona jornada (87-86) tornant, corregida i augmentada, aquesta derrota.

Van clavar una pallissa en tota regla al quadro canari, gestada a cop de triples. El bombardeig del primer temps no va parar fins al final, amb tot decidit i amb la rendició certificada de l’Herbalife. Pedro Martínez es va emportar una pèssima impressió dels seus nous pupils, impotents –i una mica indolents– davant el Barça.

Pau Ribas penetra en presència d’Oriol Paulí / ALEJANDRO GARCÍA (eFE)

Efectivitat descomunal

A un Singleton (4/6) molt inspirat a l’inici se li van unir Kuric (4/4), Ribas (4/5), Pangos (5/6) i fins i tot Smits (2/3) en un passeig amb set homes per sobre dels 10 punts de valoració. El descomunal encert blaugrana era imbatible, que no incontrolable, si l’Herbalife hagués defensat com Déu mana, tot i que no és una de les seves virtuts, amb la mitjana de 88 punts que encaixa a Europa.

El68% d’efectivitat (19 de 28)va reforçar la il·lusió barcelonista per aconseguir la cinquena plaça. Al Barça li queden tres partits: la visita a Munic d’aquest dijous i rebre al Palau el Buducnost i el Khimki. La derrota de Efesa casa davant el CSK Moscou (78-80) va reforçar les seves aspiracions durant la simfonia triplera.

Els dos equips van tancar molt bé els passadissos interiors i van haver de jugar per fora. Tomic i Balvinvan acabar els dos primers quarts amb2 punts (només van poder llançarquatre vegadescada un). Sense espai per a penetracions, només hi va haver opció de puntuar a cop de triples. El pivot croat, fred i sense ritme, sense tocar la pilota, havia sumattres faltespoc després del descans, dues en atac.

Claver obstaculitza Jefferson. / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

Igualtat en el descans

Notícies relacionades

El Barça va cobrar avantatge pel seu millor encert, que va doblar el del seu rival. Al descans, els blaugranes havien anotat 8 triples (13 intents), i els canaris, només 4 (11). L’Herbalife es va recolzar enStrawberry, però davant hi va haver Singleton iKuric, que va ser demolidor al sortir al parquet. Va fertres triples consecutius sense errorque, entre altres coses, va allargar l’avantatge local fins als 10 punts (33-23), que va durar molt poc.

Es va esfumar en el descans (38-35) i va desaparèixer en la represa. Paulí i Eriksson van recuperar l’avantatge canari, que només s’havia donat en el 0-3. Sense explicació raonable, a l’Herbalife se li van fondre els ploms poc després de cinc punts de cop, ambun triple de Pangos i dos llançaments de personal d’Oriola. Davant del símptoma de flaquesa visitant, el Barça no va perdonar i va voler ser nociu. 

FC Barcelona, 93 - Herbalife Gran Canària, 64

Barcelona Lassa: Pangos (19), Ribas (12), Claver (2); Singleton (16), Tomic (2) -cinco inicial- Blazic (6), Heurtel (6), Kuric (14), Smits (10), Oriola (6).