Laprovittola dona la victòria a la Penya a Manresa

Una decisió arbitral perjudica l'equip local en l'últim minut

jcarmengol45376393 graf1480  manresa  barcelona   07 10 2018   el base italiano181007162607

jcarmengol45376393 graf1480 manresa barcelona 07 10 2018 el base italiano181007162607 / Susanna Saez

3
Agencias

El Divina Seguros Joventut va sortir victoriós d’un final ajustadíssim al Nou Congost, on va derrotar el Baxi Manresa per 66-67 malgrat haver dominat l’equip visitant tot el partit.

Els de Carles Duran van desaprofitar una renda que va arribar a ser de 16 punts (21-37, m. 20). La polèmica va arribar al final, amb una cistella de Sakho que els àrbitres van atorgar primer i després van anul·lar. Podria haver sigut un 2+1 que hagués decantat la balança per a un Baxi Manresa, que va aconseguir refer-se al final de la seva crònica mancada d’encert.

Toolson estrenava el marcador mostrant la seva classe, mentre Morgan i Laprovittola avançaven la Penya (2-5, m. 3). Tomàs també anotava de triple i, malgrat els primers desencerts, Toolson i Lalanne mantenien a la superfície el Manresa (8-9, m. 6).

Els locals es van quedar allà, en els 8 punts. Les fallades en el tir s’acumulaven i tot i que el Joventut tampoc estava gaire inspirat, aconseguia seguir per davant amb una cistella de Dimitrjevic (8-12, m. 10).

En el segon quart, un espectacular mate de Lundberg portava a pensar que el Manresa havia superat la sotragada (10-12, m. 11). Nogués amb dos triples consecutius va destrossar les esperances locals (12-20, m. 13).

El desencert en atac (1 de 6 en triples, en aquest quart) començava ara a afectar la defensa local. Mathias la clavava de tres completament sol i obligavaPeñarroya a demanar temps mort (16-25, m. 16).

Els verd-i-negres seguien en ascens i un triple de Laprovittola establia la màxima diferència del partit, de 16 punts (21-37, m. 20). Dos tirs lliures de Tomàs van deixar el marcador en 23-37 al descans.

Desperta el Manresa

A la tornada del vestidor, Birgander i Laprovittola seguien al comandament del partit. Sakho s’encarregava d’evitar la fallida total del Manresa.

Dos triples consecutius de Morgan mostraven la superioritat visitant (32-48, m. 27). Lukovic i Lundberg aconseguien premi a la insistència i López-Arostegui la tornava a clavar de tres per deixar el marcador en 36-51, al final del tercer quart.

El Baxi Manresa va despertar en l’últim període. Lalanne aconseguia el 2+1 i Muñoz anotava tres tirs lliures (42-51, m. 32). La defensa verd-i-negra sabia com ofegar Lalanne i el Manresa es tornava a encallar. Un espectacular ‘alley-oop’ de Dawson donava aire a la Penya, però va tornar a aparèixer Sakho amb un altre 2+1 (47-57, min. 35).

Renfroe anotava en el cop de dits i Sakho transformava l’assistència del base, a Toolson el triple li sortia de dins, però a Tomàs, no (54-60, m. 37). Nogués responia ràpidament amb un altre triple i Peñarroya demanava un altre temps mort. Renfroe també anotava de tres (57-63, m. 38) i tornava a donar oportunitats al seu equip.

L’aturada per problemes amb el marcador no va desconcentrar els locals. Cistella de Sakho i un altre triple de Renfroe (62-63, m. 40) per somiar amb el triomf. El parcial era de 18-6 per als locals. Anotaven Birgander i de nou Sakho (64-65, m. 40). Laprovittola perdia una pilota que semblava deixar escapar la victòria. Sakho anotava i Laprovittola cometia falta.

Els àrbitres no van donar la cistella i van desesperar l’afició. El pivot local va anotar els dos tirs i avançava per primera vegada des de l’inici al Manresa (66-65, m. 40).

Quedaven 7 segons, el Baxi va intentar evitar la falta. No va ser així. L’hi van xiular al mateix Sakho i Laprovittola va anotar els dos tirs lliures per donar la victòria a la Penya (66-67).

La fitxa

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>66 - Baxi Manresa (8+15+13+30):</strong> Renfroe (12), Toolson (8), Tomàs (8), Lukovic (5), Sakho (18) –cinc inicial– Lalanne (4), Vene (-), Lundberg (6), Gintvainis (-), Muñoz (5) i Jou (-).</span>