L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça segueix cada vegada pitjor i perd davant el cuer

El Galatasaray assalta el Palau i endossa la quarta derrota consecutiva a un equip blaugrana trencat (62-69)

lmendiola37237257 kkj01 barcelona spain 10 02 2017 fc barcelona lassa s 170210222416 / ANDREU DALMAU

lmendiola37237257 kkj01  barcelona  spain   10 02 2017   fc barcelona lassa s 170210222416
lpedragosa37237518 barcelona    10 02 2017       deportes          tomic  kopon170210225551

/

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça necessitava la victòria davant del Galatasaray com l’aire que respira. I no la va aconseguir. Va acabar caient per 62-69 en un altre ridícul col·lectiu. Va cada vegada pitjor a l’Eurolliga, aprofundint en una crisi sense final, un suplici per als homes de Georgios Bartzokas convertits en un rival menor, una caricatura de l’equip gran que una vegada va ser. No hi ha excuses que justifiquin la trajectòria dels blaugranes, ni lesions que l’expliquin.

    

Si tenia alguna mínima opció de classificar-se encara per als quarts de final de l’Eurolliga, cosa que era gairebé un miracle a aquestes altures, el Barça les va dilapidar amb una derrota davant del cuer, la sisena en set partits des que va començar l’any, un rival que no havia guanyat cap partit fora de casa, fins que va arribar al Palau i va canviar l’estadística.

    

És dels pitjors moments en la història recent dels barcelonistes, acomiadats amb mocadorada, xiulets, recriminacions a la llotja i el públic protestant dret, incrèdul pel que estan vivint aquesta temporada.

  

 Pocs jugadors van aconseguir escapar a la situació de pressió, de nervis, de responsabilitat que tenallava l’equip barcelonista. Només Vezenkov, amb 18 punts, i Koponen, amb 15, van donar la cara. Per a la resta, inclòs el debutant Xavier Munford, el partit es va convertir en pura frustració, i la multa que han rebut els jugadors per baix rendiment sembla que ha tingut l’efecte contrari al que s’esperava.

CONFIANÇA EN BARTZOKAS

«Hem de treballar junts per revertir aquesta situació, que els jugadors tornin a recuperar la confiança. No hi ha cap altre camí», va explicar el mànager general Rodrigo de la Fuente als mitjans quan va acabar el partit, intentant capejar el temporal que s’abat sobre el Palau.

    

El responsable del bàsquet blaugrana va tornar a reiterar que el club manté tota la confiança en el tècnic Bartzokas per reconduir la situació de l’equip, que la setmana que ve afrontarà la Copa, el segon títol de la temporada.

  

 «No abandonaré. Soc un lluitador. No he viscut mai una temporada tan estranya com la que estem vivint. Però no soc de la mena d’entrenadors que ho deixen», va explicar el preparador grec. «Hem fallat una altra vegada», va ser la valoració del capità Juan Carlos Navarro. «És un moment molt complicat».

UN EQUIP TRENCAT

La caiguda del Barça comença a tenir tocs esperpèntics. L’equip es descompon a la primera adversitat, quan les coses li van de cara i el Galatasaray, com va fer el Bilbao a la Lliga diumenge passat, va saber treure partit d’aquesta situació per mantenir l’equilibri fins als últims instants i donar l’estocada al seu rival en un últim quart per oblidar, saldat amb un parcial per al quadro turc de 12-24, que va deixar ben a les clares que el Barça no està per a res.

    

El debut de Munford va passar sense pena ni glòria en un equip perdut,  nerviós, lluny dels mínims que hauria d’oferir. El base va ser una víctima més de la confusió que va atrapar l’equip, en què van caure la majoria de jugadors (Rice, Claver, Perperoglou, Faverani, Tomic...), incapaços d’afrontar l’adversitat. 

Notícies relacionades

  

 Els mínims avantatges que va aconseguir treballar el Barça (45-37, m. 18; 50-45, m. 30) van desaparèixer quan el Galatasaray va tenir encert i  va traspassar la pressió al seu rival. I en aquesta situació, l’equip de Bartzokas va tornar a naufragar.