El Barça posa el 2-0 davant el Laboral Kutxa

Una brillant reacció en l'últim quart situa els blaugranes a una victòria de la final de la Lliga

 

  / EFE / ALBERTO ESTÉVEZ

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

El Barça ja està a un sol pas de la final de la Lliga Endesa. L'equip blaugrana va derrotar per segona vegada en 48 hores el Laboral Kutxa al Palau Blaugrana (73-68) i dimecres viatjarà a Vitòria amb la possibilitat de sentenciar per la via ràpida la seva semifinal. El mateix pot fer, per l'altre costat del quadro, el Reial Madrid a València dimarts i servir així la final més esperada en la competició domèstica.

El partit d'aquest diumenge no ha tingut res a veure amb l'exhibició blaugrana de divendres passat, quan l'equip de Xavi Pascual va caricaturitzar el Baskonia amb un aclaparador 84-57. En aquella ocasió no havien aparegut les dues figures del quadro basc, el base Darius Adams i el pivot Ioannis Bourousis, i el seu tècnic, Velimir Perasovic, esperava que les coses fossin diferents aquest diumenge. I ho han sigut a mitges, ja que Adams efectivament ha aparegut (amb 11 punts i tres triples), però Bourousis no ha sigut el MVP de la fase regular, i s'ha quedat amb 12 punts, 6 rebots i 8 de valoració, insuficients per revertir la situació.

I això que el Barça tampoc ha sigut el mateix. Divendres no va perdre ni un parcial en els quatre quarts i aquest diumenge només ha dominat el primer (25-17, després d'una màxima diferència d'11 punts, amb 19-8) i l'últim, el 21-12 que li ha permès remuntar un partit que tenia complicat quan ha arribat a anar perdent de 7 (44-51) en el minut 27 i de 6 (52-58) a principis del quart període. Però llavors ha ressorgit el millor Barça, que havia perdut les seves senyes d'identitat de divendres (intensitat defensiva, rebot i encert des de la línia de triples) i ha tornat a sotmetre el Laboral Kutxa amb els punts de Perperoglou i un tram final en què ha sabut gestionar l'avantatge de 5 punts adquirit, ajudat pels triples fallats d'Adams i l'hongarès Adam Hanga.

Notícies relacionades

El partit s'havia complicat molt per als blaugranes amb un parcial de 0-15 en el tercer període, la seva pitjor fase, amb una notable diferència en l'efectivitat: el Barça va tancar el quart amb 0 de 6 triples i el Laboral Kutxa, amb 5 de 8.

Però el joc coral de divendres ha tornat en l'última fase a un Barça en què només dos homes han passat dels 10 punts (Perperoglou, amb 11, i Doellman, amb 10), però en què gairebé tots han aportat (han anotat tots els que han sortit menys Arroyo, i Lawal encara no ha jugat), mentre que al Baskonia han sobresortit en l'aspecte anotador Mike James (15), Kim Tillie (13), Bourousis (12) i Adams (11).

La fitxa

Laboral Kutxa, 68 (17+18+21+12): Darius Adams (11), Hanga (7), Bertrans (-), Tillie (13), Planinic (4) -cinc inicial-, Roll (4), Bourousis (12), Mike James (15) i Xengelia (2).