LA LLIGA ENDESA DE BÀSQUET

Tomic dóna alè al Barça a Bilbao

Els blaugranes vengen a Miribilla la derrota de la Copa i reforcen el liderat amb una gran victòria (55-77)

/ ACBMEDIA

2
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Les constants vitals del Barça semblen tornar a nivells de normalitat, uns dies després que l’equip passés a l’UVI amb l’eliminació europea. Amb Tomic tornant a exercir de referent, amb 16 punts i 14 rebots, amb una segona part esplèndida d’Abrines, en què va sumar els seus 15 punts, l’equip blaugrana va conquistar un triomf merescut a la sempre difícil pista del Bilbao, on havien caigut en les quatre últimes temporades (55-77), i va reforçar el liderat a la Lliga, ara amb dues victòries de marge, gràcies a la sorprenent derrota del València a la pista de l’UCAM Múrcia.

Incapaç de desprendre’s d’aquesta imatge irregular que el persegueix aquesta temporada, el Barça va viure durant molts minuts sotmès a la síndrome de la Copa davant els bilbaïns, l’equip que va obrir la primera crisi de la temporada.

Va dominar d’inici i després es va anar doblegant a mesura que el Bilbao va reforçar la seva aposta física, fins a amenaçar amb una nova caiguda (41-42, m. 28). Però Tomic i Abrines van donar força en aquests instants a l’equip, que es va aixecar per segellar un gran triomf, del qual fins i tot va participar Arroyo, queixós amb Pascual pel seu rol, però que va tenir minuts i protagonisme, fent rodona la jornada barcelonista.

El convincent esforç a Bilbao, a més, va arribar tan sols 48 hores després de sotmetre el Baskonia al Palau, dues victòries que ajudaran a recuperar l’orgull ferit dels blaugranes, i que tornen a insinuar que el seu sostre és molt més alt del que ha mostrat fins ara.

SHERMANIDI, IMPARABLE / El MoraBanc Andorra va trencar una ratxa de cinc derrotes consecutives amb una victòria convincent davant el FIATC Joventut (96-65), al qual va desarborar amb la superioritat del pivot georgià Giorgi Shermadini a la zona (26 punts i 36 de valoració) i molt d’encert des del triple (10 de 19).

Els dos equips van arribar amb números molt similars al partit, però l’equip de Joan Peñarroya va firmar al final a només quatre punts de la seva victòria més àmplia a la Lliga davant una Penya que no va comptar amb Rakovic ni amb Brandon Paul, lesionats.

L’enfrontament es va mantenir equilibrat 20 minuts (41-38). Però després del descans va arribar l’enfonsament de la Penya. Sense encert des de la línia del triple, l’equip de Maldonado es va desconnectar i va acumular errors i pèrdues, mentre que els jugadors de Peñarroya afinaven des del perímetre i Shermanidi marcava diferències a la pintura d’un Joventut superat, que va encaixar 31 punts en l’últim quart.

L’ICL Manresa també va sucumbir en la visita a Saragossa i, després  de donar rèplica durant 30 minuts al CAI, va viure un malson en l’últim quart i va perdre amb contundència (82-65). Per l’equip d’Ibon Navarro, que va aguantar fins al minut 28 (empat a 52), la derrota suposa un nou pas enrere que amenaça el seu futur a l’ACB.