lmendiola33707936 fc barcelona   laboral kutxa  foto    valenti enri160429213503

lmendiola33707936 fc barcelona laboral kutxa foto valenti enri160429213503 / Valenti Enrich

2
L. M.
BARCELONA

El Barça va transitar ahir dels xiulets inicials i alguna pancarta aïllada contra el tècnic Xavi Pascual per l’eliminació europea a una ovació generalitzada per una clara victòria davant el Laboral Kutxa (89-68).

Va ser un triomf balsàmic en tots els sentits. Per un costat per endolcir l’amargura per quedar fora de la final four per segon any consecutiu. I, per l’altre, perquè va servir al conjunt blaugrana per consolidar el liderat a la Lliga Endesa (compta amb un triomf de marge sobre el València) a cinc jornades per tancar la temporada regular.

El Barça va començar el partit vacil·lant, sense confiança. Però va acabar resolent amb autoritat davant un Baskonia que va saltar a un Palau semibuit amb sensibles baixes per les lesions de Blazic i Causeur i els problemes de Hanga.

Satoransky i Samuels van ser els que van mostrar més desig de girar full amb rapidesa i els que van estar més inspirats al Barça. El base txec va acabar amb 16 punts i 27 de valoració. Samuels va aportar 14 punts, 5 rebots i una esplèndida actitud als dos costats de la pista.

«Necessitàvem una victòria així, després d’una setmana dura. La derrota d’Eurolliga encara dol», va dir Satoransky. «Hem fet un partit complet, perquè ells ens havien guanyat tres vegades aquesta temporada. Això ens ha donat motivació extra».

El mèrit del Laboral Kutxa va ser mantenir-se en el partit després d’una de les pitjors posades en escena que se li recorden aquesta temporada al conjunt basc.

La seva estadística de llançament va quedar com una de les marques negatives de la Lliga: 2 de 20, que va millorar molt poc al descans: 8 de 33 en tir. El Barça no va saber aprofitar, però, la situació.  Va arribar a escapar-se fins als 17 punts en l’inici del segon quart (25-8). Però la seva espessor inicial i el domini del rebot de l’equip de Perasovic ho van deixar tot obert en el descans (37-30).

ENCERT EXTERIOR / Un parcial de 7-0 en l’inici de la segona part va acabar d’assentar el Barça, que va guanyar en confiança després de situar ràpidament els seus avantatges al llindar dels 20 punts (55-36). Amb James i Adams multiplicant-se i Bourousis molt actiu, el Baskonia va intentar donar rèplica, però aviat va comprovar que no li arribaven les forces davant un rival que es va fortificar en defensa i que va trobar, al final, l’encert exterior (9 de 18 triples) per donar-se una alegria després d’una setmana per oblidar.