El Tibidabo posarà ‘Barcelona’ al seu mirador per a fotos icòniques

El nom en grans lletres estarà col·locat de cara a l’interior del parc d’atraccions, perquè els que s’hi fotografiïn el tinguin de fons juntament amb les vistes de la ciutat.

El Tibidabo posarà ‘Barcelona’ al seu mirador per a fotos icòniques
3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El parc d’atraccions del Tibidabo inclourà un nou element cridat a convertir-se en una de les icones de la instal·lació per als visitants. Serà al mirador del parc, on els visitants solen fer-se fotos amb la ciutat de fons. I el protagonisme d’aquest element recaurà precisament en la capital catalana.

El nou element serà una reproducció del nom de Barcelona, amb lletres gegants, en majúscula, col·locades de manera que mirin cap al parc, cap a la muntanya, perquè els que s’hi fotografiïn davant tinguin darrere les lletres i després les vistes de la ciutat. El responsable del projecte és el conegut arquitecte Josep Miàs, de Mias Arquitectura, que ja va deixar una empremta molt rellevant al parc, al ser l’autor de la Cuca de Llum del Tibidabo, entre moltes altres obres.

Lletres de dos metres

Encara és aviat per preveure quan estaran disponibles les noves lletres del Tibidabo. Després de donar-se a conèixer l’anunci de licitació, només una empresa s’hi ha presentat: Lamarc Inox. La seva proposta s’està avaluant per constatar que reuneix tots els requisits necessaris abans de procedir a l’adjudicació. El pressupost base de liquidació, sense IVA, ascendeix a 74.972,23 euros, amb IVA, a 90.716,40 euros.

La licitació preveu la instal·lació de nou elements "separats i autònoms", un per cada lletra de la paraula Barcelona. Les lletres mesuraran 1,5 metres d’ample, 50 centímetres de profunditat i dos metres d’altura. Seran metàl·liques i estaran fixades al nou forjat que va quedar instal·lat després de la reforma del mirador, el 2024. Tindran una part translúcida que comptarà amb una tira led per il·luminar-les. Les lletres tindran diferents composicions.

Les lletres seran la pròxima novetat en un parc que intenta combinar tradició i renovació i que compta com el seu últim element de renovació amb la caiguda lliure que va obrir les seves portes al públic l’any passat. Merlí, l’atracció en forma de vareta màgica que porta els seus passatgers a més de 550 metres d’altura, va ser inaugurada fa gairebé un any, el 27 de juliol del 2024.

Amb el nom de Barcelona, el parc afegirà contingut i atractiu en una zona que està pensada perquè la freqüentin visitants del Tibidabo que no vulguin accedir a totes les atraccions. La zona panoràmica és la que està al punt més alt del parc que va fundar el doctor Andreu. Un punt que està a 500 metres sobre el mar.

Zona panoràmica, gratuïta

Notícies relacionades

La zona panoràmica és de visita gratuïta, però està prevista una tarifa per a les atraccions que estan en aquest espai. És el passi d’atraccions emblemàtiques, que costa 21,5 euros el dia (11,8 euros per a nens de menys d’1,20 d’alt). El passi inclou accés a la nòria –el Giradabo–, la Talaia, l’avió i el carrusel. També dona accés a un viatge de pujada i baixada a la Cuca de Llum per accedir al parc des de la plaça del Doctor Andreu. En tot cas, qui només vulgui pujar a fer-se una foto ho podrà fer sense pagar tiquet del parc, tot i que si desitja fer servir la Cuca de Llum sense adquirir entrada, haurà d’abonar 12 euros per pujar al transport que va substituir el vell funicular. La tarifa per utilitzar el parc en la seva totalitat és de 39 euros per dia per a una persona adulta i 15,5 euros per a menors de menys d’1,20 metres. El parc ofereix un carnet anual per a una família, sense límit de fills, per 190 euros.

Amb 124 anys d’història, el Tibidabo ha estabilitzat la seva situació en els últims 25 anys després que voregés el tancament en l’etapa en què va ser propietat de Grand Tibidabo, amb el polèmic empresari Javier de la Rosa al capdavant. El seu pas pel parc va acabar en subhasta el 2002, el comprador del qual no va arribar a disfrutar de la propietat, perquè l’Ajuntament de Barcelona se la va quedar fent ús del seu dret al tempteig. Un administrador judicial s’encarregava de gestionar el parc d’atraccions quan l’alcalde Joan Clos va decidir que el consistori se la quedés per salvaguardar-la, per 791 milions de pessetes, gairebé cinc milions d’euros de l’època.