Restauració

Beure i menjar a l’aire lliure

Fins diumenge i en plena plaça de Catalunya, una selecció de 32 restaurants i sis pastisseries de Barcelona elaboraran a preu fet una proposta amb què donar a conèixer la seva gastronomia, en el marc del Tast a la Rambla.

Beure i menjar  a l’aire lliure
2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Amb un ull mirant als núvols i un altre a la tapa que tenen entre mans, molts milers de visitants se submergeixen des d’ahir en un Tast a la Rambla avançat, que aquest 2025 intenta evitar la xafogor d’anteriors junys i no coincidir amb altres esdeveniments. No obstant, s’enfronta a l’amenaça de pluja intermitent, que podria afectar les previsions de nous rècords. Fins diumenge, una selecció de 32 restaurants i sis pastisseries de Barcelona elaboraran a preu fet una proposta amb què donar a conèixer la seva gastronomia, en el marc d’un gran festival per beure i menjar a l’aire lliure, en plena plaça de Catalunya, ja que les obres de la Rambla impedeixen celebrar des del 2023 la trobada al seu enclavament habitual. De moment, va arrencar amb una notable afluència, entre locals i turistes, que en algunes parades van fer cua.

Tot i que l’elecció dels comensals és difícil i comença pel reclam dels noms dels restaurants i continua amb l’aspecte que presenta cada platet, aquí els donem tres pistes de tapes que per diferents motius val la pena provar. Els preus són iguals per a totes, sis tokens, que equivalen a sis euros, i que aquest any es poden comprar a taquilla, però també es poden abonar directament a cada barra amb targeta de crèdit.

Caneló de carn amb tòfona de Gaig Barcelona: el xef Carles Gaig es va emportar ahir el premi d’aquesta edició, que reconeix la seva trajectòria en la cuina catalana i aplaudeix la seva presència continuada en la cita gastronòmica del Tast. El seu caneló tofonat és mític i omnipresent als seus restaurants, tant per la qualitat del producte com per la seva saborosa beixamel.

Cànula d’alga nori amb salmó curat a la japonesa i soja en textures d’Atempo: el restaurant amb una estrella Michelin de Jordi Cruz és un dels que més expectatives ha generat entre els foodies que aquests dies s’acosten al Tast. La seva proposta és cruixent, delicada i elaborada amb tècnica i elegància. Iñaki Aldrey lidera aquest local, que no està a l’abast de totes les butxaques i aquests dies es pot tastar.

Burger Vacanal Jubany: l’estrellat xef Nandu Jubany llança en aquesta edició del Tast una novetat. Presenta la seva firma d’hamburgueses gurmet Vacanal Jubany, que aviat obrirà una sucursal a Vic, i a la qual seguiran diversos establiments. El seu contundent mos, generós en pes i adorns, és una delícia que feia temps que volia llançar controlant tot el procés d’elaboració: des de vaques de la seva granja a formatge artesanal.

Notícies relacionades

Demostracions i tallers

Més enllà d’aquestes propostes, en què també destaca el debut del nou restaurant Leña, de Dani García, amb la seva famosa burger, moltes d’altres mereixen més d’una incursió en el Tast a la Rambla, sense oblidar les sis disputades postres. La cita torna a comptar amb dos espais de showcooking per a demostracions de cuina i tallers de tast oberts al públic gratuïtament.