Italians i britànics inicien en taules el camí a la gran final
El primer dia de l’última fase de la Louis Vuitton Cup, de la qual sortirà el rival de l’Emirates Team New Zealand, brinda una jornada de vent i rècord de velocitat.

Barcelona va regalar un dia de vent magnífic per inaugurar la final de la Louis Vuitton Cup, la copa de desafiadors que enfronta el Luna Rossa Prada Pirelli i l’INEOS Britannia i que va fer volar els AC75 amb rècords de velocitat a què encara no s’havien arribat aquest mes. Ahir es van celebrar dues regates que es van saldar amb un empat: italians i britànics es van emportar una victòria cada un. L’equip que aconsegueixi abans set punts es convertirà en el rival de l’Emirates Team New Zealand a partir del 12 d’octubre.
Anglesos i transalpins van demostrar perquè han arribat fins aquí. Els seus monobucs van arribar a 52,3 nusos (96,9 quilòmetres per hora) en una jornada amb onades de més d’un metre, amb la qual cosa l’espectacle davant el litoral de la ciutat va ser magnífic. Francesco Bruni i James Spithill, a bord de la bala platejada italiana, van brodar la primera mànega amb una bona sortida i sense deixar que els de sir Ben Ainslie els atrapessin.
En la següent va passar el contrari i van ser els anglesos els que van aprofitar l’avantatge de la sortida per virar en els moments justos, no cometre errors i deixar enrere durant els vuit trams els italians. Van ser dues carreres ajustades, amb escasses distàncies d’entre 10 i 20 segons a les portes i a la línia d’arribada final, cosa que fa augurar que la lluita pel lloc en la competició contra el defensor del títol, en el ,match del mes que ve, serà intensa.
De fet, el timoner Spithill va advertir que les condicions havien sigut "molt desafiadores, molt fatigants per als cyclors", però que s’havia fet una bona feina i va augurar que les regates "seran una batalla fins al final". El seu company Bruni va voler felicitar els membres de l’equip de joves del Luna Rossa, que poca estona abans havien aconseguit el triomf en la seva categoria.
Per la seva banda, el patró anglès va assegurar a l’arribar a terra que es quedaven amb les sensacions de la segona regata, en la qual s’havien imposat als italians. "Al descans vam parlar amb els nostres entrenadors i ens vam adonar que havíem de ser més agressius", va revelar sir Ben Ainslie. Precisament aquesta actitud, afegida també a un canvi dels quatre cyclors que s’havien desgastat molt en la primera, podria haver-los donat aquest avantatge.
Notícies relacionadesJornada de descans
Avui és jornada de descans, però demà i diumenge estan programades dues regates més cada dia, que es reprendran dimarts, sempre que les condicions meteorològiques no facin canviar els plans a l’organització. L’empat del primer dia entre els equips que han demostrat fins ara estar en millor moment de forma evidencien que l’espectacle està servit.
- Responsables de 19.000 menors Drets Socials cessa la directora general i el subdirector d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)
- Pòdcast a Youtube José Elías, sobre el gran problema dels joves: «O espavilen o vindrà…»
- Les enemigues de l’‘hamami’
- Amanda Hughes: "No hi ha cap altre lloc com Barcelona"
- Funcionaris El Govern central pacta amb els sindicats treure més places a oposició per facilitar la jubilació parcial dels empleats públics
- Finances Catalunya aprova la pujada de la taxa turística, però estudiarà que no s’apliqui per igual a tots els municipis
- Investigació La companyia catalana Parlem va presentar al Barça un projecte gairebé idèntic al del moldau Birladeanu una setmana abans de registrar-se New Era a Espanya
- Vandellòs presenta al·legacions contra el projecte de construcció d'un magatzem nuclear
- Integració "Pla de xoc" de 8,8 milions per impulsar els cursos de català per a adults
- L’estabilitat de la legislatura El Govern ja negocia amb ERC i els Comuns per lligar el seu ‘sí’ a un segon suplement de crèdit