La ciutat està disposada a repetir la competició d’aquí dos anys
El director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica assegura que «el 60% de la infraestructura és aprofitable».
La afición francesa despide a su equipo el día en que se juegan seguir en la Copa América /
¿Podria Barcelona acollir una nova Copa Amèrica de vela en només dos anys? El conseller delegat de l’America’s Cup Event (ACE), Grant Dalton, va apuntar la setmana passada que podria "preveure, molt possiblement, una nova edició de la Copa el 2026".
"Barcelona sí que podria acollir-la en dos anys. El 60% de la infraestructura és aprofitable", destaca Ignasi Armengol, director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), que agrupa les administracions que s’encarreguen d’organitzar l’esdeveniment: Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Administració central, Port de Barcelona, Barcelona Global i la Cambra de Comerç. Aconseguir els permisos per ocupar la costa, tràmits que es porten a terme a Madrid i que duren quatre mesos, és un dels elements que podria requerir més temps, però no presenta cap dificultat.
El guanyador tria
I el més important: existeix predisposició entre les administracions, un factor imprescindible perquè l’America’s Cup Event decideixi repetir l’elecció de Barcelona. No obstant, per a això seria necessari que l’Emirates Team New Zealand (ETZN) revalidi la victòria, ja que és el guanyador el que organitza la següent cita i tria on se celebra. O que guanyi un altre sindicat que aposti per la capital catalana.
Era maig del 2022 quan l’America’s Cup Event i l’Emirates Team New Zealand van decidir que Barcelona fos seu de la Copa Amèrica de vela. Armengol recorda quan Dalton va arribar per primera vegada a Barcelona: va pujar amb ell en una golondrina per observar possibles ubicacions de les bases. Es van centrar en la zona logística del port. "Al tornar, per anar a dinar, des de la golondrina va veure, impressionat, la zona del port integrada en la ciutat", característica que marca la diferència entre Barcelona i altres localitzacions. El port es va espavilar per trobar espais pròxims a la ciutat.
Quedaven només dos anys per a la cita. "L’endemà teníem al davant un paper en blanc, sense res escrit: es tractava de trobar elements per copiar", admet Armengol. Però no van trobar res: totes les seus anteriors ho havien sigut amb un marge de quatre anys de preparació i la majoria havien repetit edicions. Es va optar per reformular els espais existents. I el més important, aglutinar tots els amfitrions per a la seva coordinació en la FBCN. Des de maig del 2022 s’han arribat a realitzar set modificacions legislatives que han implicat el Congrés, el Senat i el Parlament de Catalunya.
- La transformació de la ciutat La plaça de les Glòries entra en la recta final de la seva metamorfosi
- Ciclisme Crítiques a l’UCI per la mort de la suïssa Muriel Furrer
- Crònica rosa Sexe, mentides i cintes de vídeo (a l’espanyola)
- Investigació oberta Els Mossos busquen un agressor de dones taxistes a Barcelona
- Líder suprem. Discurs amb un fusell Khamenei avisa que l’Iran "no es rendirà mai"
- Multimèdia | Guerra a Israel i Gaza: així evoluciona el conflicte
- 1,5 petabytes per emetre la Copa Amèrica de vela
- Premi BBVA a la Sostenibilitat Empresarial. El procés La sostenibilitat, en l’adn de les empreses
- Primera edició femenina El Luna Rossa lidera l’arrencada de la Puig Women’s America’s Cup
- L’‘hospitality’ de la Copa Amèrica de vela servirà 25.000 menús