El mal temps fa baixar l’afluència festiva a les platges de BCN

El mal temps fa baixar l’afluència festiva a les platges de BCN

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Les platges de Barcelona es van omplir per celebrar la revetlla de Sant Joan, però no tant com en anys anteriors. Unes 70.000 persones, segons l’Ajuntament de Barcelona, hi van acudir durant la matinada d’ahir, molt lluny de les més de 80.000 de l’any passat. Les causes poden ser el pont de tres dies, al caure Sant Joan en dilluns i generar, per tant, un llarg cap de setmana, i el mal temps de les últimes hores amb amenaça de pluja i baixada de les temperatures.

Tot i així, milers de persones van celebrar a la sorra barcelonina la festa de la nit més curta de l’any, i no s’hi van produir incidents, tot i que sí que s’hi van generar molts residus. Els serveis de neteja van haver de recollir unes 57 tones d’escombraries a les platges, 27 de les quals eren d’envasos, 26 de rebuig i 4 de vidre.

Els serveis de socorrisme van portar a terme 30 serveis, cap d’aquests greu, al litoral català. Segons el tinent d’alcalde de Barcelona, Albert Batlle, l’únic incident greu destacable de la nit va ser la mort d’un home a la Barceloneta (més informació, en aquesta mateixa pàgina).

Els bombers de Barcelona van dur a terme 78 serveis en tota la ciutat, cap d’aquests d’importància, per sufocar petits incendis causats per la pirotècnia, com per exemple en contenidors i vegetació.

Notícies relacionades

Desallotjament a última hora

Cap a les nou del matí les platges van obrir per als primers banyistes després que uns 300 efectius de la brigada de neteja les estiguessin condicionant durant hores. Abans, un nombrós contingent de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana van desallotjar els endarrerits a la sorra que encara continuaven de revetlla o dormien al costat del mar, una escena que ja s’ha convertit en habitual a les platges barcelonines en les primeres hores del dia de Sant Joan.