Cal Pep fa obres d’insonorització per poder reobrir de cara a les festes de Gràcia

L’històric celler va ser precintat per l’ajuntament el 13 de juny per haver superat els nivells permesos de soroll i ara haurà de demostrar que finalment ha resolt el problema.

Griselda López en la bodega Cal Pep en marzo del 2023.

Griselda López en la bodega Cal Pep en marzo del 2023. / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Griselda López, responsable de l’històric celler de Gràcia Cal Pep, fundat el 1937, està aquests dies fent tot el possible perquè les obres que tenen lloc al seu comerç transcorrin amb normalitat i resolguin el problema que ja fa més d’un any que arrossega. Denúncies veïnals de soroll causat pel celler van portar l’Ajuntament de Barcelona a actuar, i després de diversos conats i avisos i una intervenció judicial, el dia 13 de juny el local va ser precintat.

Una petició de López va comportar que aquest precinte fos aixecat puntualment aquesta setmana perquè siguin possibles les obres de reforma que han de servir per insonoritzar el comerç. L’ordre de precinte venia de lluny, i al desembre va ser suspesa quan s’anava a aplicar. No es va concretar fins al 13 de juny perquè l’advocat de López va portar el tema davant el jutjat, que finalment va donar la raó al consistori perquè clausurés el celler per incompliment del nivell del soroll.

El conflicte està bastant clar: l’ajuntament exigeix que el celler sigui insonoritzat i que no superi els nivells de soroll permesos, que va causar molèsties a gent que viu en vivendes del mateix immoble. Molèsties que van quedar acreditades per mesuraments.

Notícies relacionades

Una vegada s’hagi procedit a portar a terme la insonorització, López haurà d’acreditar, a través d’una entitat autoritzada, que ja no es genera el soroll denunciat. I quan això passi, Cal Pep podrà obrir de nou les portes.

López explica que ella tenia previst iniciar les obres el 15 de juliol, que en va informar el districte i que esperava treballar fins aleshores. Al topar ara amb el precinte, ha avançat els treballs per aprofitar aquests dies sense ingressos per estar el negoci tancat. Si tot va bé, espera haver acabat el 15 de juliol. El propòsit: "poder treballar durant les festes de Gràcia".