Una okupació al Llobregat Centre alerta la seva propietat

Els Mossos van intervenir el 16 de maig per una entrada al clausurat centre comercial de Cornellà, en plena fase de venda de locals.

Una okupació al Llobregat Centre alerta la seva propietat

Una okupació al Llobregat Centre alerta la seva propietat

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

A l’extint centre comercial Llobregat Centre de Cornellà li ha sorgit un problema afegit al del seu enigmàtic futur després del forrellat de fa més d’un any. A la situació de transitorietat en la qual es troba l’immoble, producte de les incessants pugnes econòmiques entre propietaris, s’hi ha sumat l’obstacle de les ocupacions esporàdiques a càrrec de persones alienes al centre. Les últimes van tenir lloc el 16 de maig.

Va ser llavors quan, tal com confirmen fonts dels Mossos d’Esquadra a EL PERIÓDICO, diverses persones van ser sorpreses al terrat de l’ara clausurada superfície comercial. Després de ser advertides pels agents, els individus van abandonar el local i es va aixecar acta de comprovació de fets, expliquen des de la policia catalana.

L’entrada dels individus va generar preocupació entre els propietaris del centre, que van sol·licitar a l’empresa de vigilància que extremés la precaució. A més, van demanar també tapiar els accessos pels quals penetren els ocupants. Un propietari –que demana anonimat– explica que, de fet, abans de l’ocupació en la qual van acabar actuant els Mossos se n’havia produït una altra el dia abans, "però hi van tornar a entrar a les 19.00 hores de dimecres, 15 de maig". Els fets han alertat els petits propietaris del centre perquè, tal com va explicar aquest diari, es troben en plena fase de venda dels seus locals al propietari majoritari, el fons d’inversió immobiliària Comercial Inversora Cornellà Sud SL (CICS).

Notícies relacionades

En la seva oferta de compra als comerciants minoritaris, CICS va plantejar quatre preus de compra en funció de quan s’executi l’opció: 300 euros/m2 si s’exercia abans del 31 de gener; 400 euros/m2 si s’exerceix entre l’1 de setembre del 2024 i el 31 de març del 2025; 500 euros /m2 si s’exerceix entre l’1 d’abril del 2025 i el 30 de setembre del 2025; i 600 euros/m2 si s’exerceix entre l’1 d’octubre del 2025 i el 31 de març del 2026.

En aquesta oferta de compra van cristal·litzar els auguris que mesos enrere van esgrimir a aquest diari els petits comerços, que qualificaven els reiterats impagaments de CICS d’"operació orquestrada" pel fons immobiliari per devaluar els locals comercials i acabar comprant-los a preu de saldo. Consultats per aquest diari, diversos comerciants van admetre que havien "malvenut" els seus locals per treure’s el problema de sobre. "Vam consultar els nostres advocats i ens van aconsellar vendre al més aviat possible", diu una propietària. ¿I per què va ser "malvendre"? "Quan vam comprar el local, el 1993, ens va costar a 2.400 euros/m2. Ara l’hem venut per 300 euros /m2".