A BCN

Una querella de franquiciats entela la gran convenció de McDonald’s

Una querella de franquiciats entela la gran convenció de McDonald’s

PATRICIA CASTÁN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una vintena de franquiciats de McDonald’s preparen una querella contra la multinacional per estafa, segons va avançar ahir Catalunya Ràdio. Els franquiciats són propietaris d’uns 50 restaurants i es queixen que l’empresa obté un "alt marge de beneficis" i els cobra "sobrecostos no justificats". A més, denuncien que McDonald’s es desentén de les condicions laborals dels treballadors.

Entre els franquiciats n’hi ha alguns amb establiment a Catalunya. Precisament la setmana vinent, de dilluns a dijous, se celebra al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona la convenció global bianual de McDonald’s, que per primera vegada surt dels EUA en més de 80 anys d’història. La trobada mobilitzarà més de 14.000 directius de 135 països.

Secretisme

Notícies relacionades

La Fira Gran Via, hotels, restaurants cèntrics i serveis de Barcelona ja es preparen per acollir des de dilluns vinent aquest esdeveniment global. De fet, moltes delegacions ja es troben a la ciutat aquest cap de setmana. El desembarcament està precedit d’un clima de gran secretisme sobre els detalls, tant per part dels organitzadors com de la mateixa multinacional. Aquest diari ha pogut comprovar com no pocs hotels del centre penjaran el ple a base de grups de diferents països que han copat les seves instal·lacions, i també han reservat sopars en exclusivitat en establiments de moda.

Barcelona ja suma 24 restaurants McDonald’s, propulsats en bona mesura pel seu gran volum de turistes internacionals. Formen part del centenar que aglutina Catalunya, i dels 600 de tot Espanya, amb previsió de guanyar-ne uns cent més abans del 2025, segons la companyia. A escala estatal, poc més d’una cinquantena són propis, mentre que la resta estan a càrrec de 120 franquiciats, que ostenten una mitjana de 4,5 locals.

Temes:

Barcelona Moda