Albiol nega la reentrada als que ‘okupaven’ pisos als blocs de l’ensorrament

«L’ajuntament no entregarà les claus dels pisos a qui no en sigui el propietari o l’inquilí legalment demostrat», va assegurar l’alcalde.

Albiol nega la reentrada als que ‘okupaven’ pisos als blocs de l’ensorrament

SIP-FEPOL

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

El retorn de les cinc finques desallotjades als carrers Canigó i Ausiàs March després de l’ensorrament mortal del 6 de febrer tot just ha començat, però l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ja ha deixat clar que "l’ajuntament no entregarà les claus dels pisos a qui no en sigui el propietari o l’inquilí legalment demostrat". Segons Albiol, després de les aproximadament tres setmanes que van durar les inspeccions a les 420 vivendes afectades, el consistori ha pogut comprovar com "alguns pisos, sobretot al carrer Ausiàs March, eren ocupats". En concret, segons l’ajuntament, es tracta de dues vivendes situades a l’esmentada via.

Notícies relacionades

Les declaracions de l’alcalde Albiol s’emmarquen en el ple municipal de dimarts passat, en el qual es va aprovar una modificació del pressupost municipal de gairebé 25.000 euros per costejar el mobiliari dels pisos en els quals hi ha reallotjats els veïns de l’edifici esfondrat, el número 9.

Aquesta partida s’uneix al mig milió d’euros que el consistori assegura haver invertit en la inspecció, apuntalament i gestió d’alternatives habitacionals durant tota la crisi Canigó, provocada per l’ensorrament del qual dissabte vinent es compleixen dos mesos. Actualment, segueixen desallotjats els veïns de quatre de les 22 finques que formen l’anomenada illa Canigó.