Enrenou veïnal per les possibles obres de nit del Camp Nou

L’ajuntament suggereix a algunes entitats veïnals de les Corts prolongar la jornada fins a la mitjanit per anticipar el final de la reconstrucció.

Enrenou veïnal per les possibles obres de nit del Camp Nou

Jordi Ribalaygue

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha en estudi una proposta perquè les obres del Camp Nou es prolonguin de dilluns a divendres fins a les dotze de la nit. L’Ajuntament de Barcelona ho ha plantejat, de moment, almenys a dues associacions de veïns del districte de les Corts, sense que representants del Barça participessin en els contactes.

Fins ara, qualsevol insinuació per allargar els treballs per reconstruir l’estadi ha topat amb els recels –quan no amb l’oposició– dels representants veïnals, ofesos pel sotragueig i la pols amb què la remodelació del coliseu futbolístic semienderrocat incomoden les vivendes de l’entorn. No obstant, part del moviment veïnal insinua ara un possible gir de guió i s’obre a acceptar que es provi d’ampliar l’horari de treball perquè les reformes (i les molèsties) acabin al més aviat possible. A canvi, es posa com a condició que les quatre hores extres que es puguin concedir es limitin a tasques que siguin silencioses i es reverteixin immediatament si es fa soroll de nou, com va informar Betevé i EL PERIÓDICO ha pogut confirmar.

Per la seva banda, el Barça assenyala que encara no té constància del contingut de l’eventual acord que l’ajuntament i col·lectius de les Corts temptegen al marge de la directiva presidida per Joan Laporta. "Sí que hem demanat diverses coses", assegura el club, sense concretar res més fins que la possible entesa cristal·litzi.

Bona part del contingut del suggeriment que des de la plaça de Sant Jaume s’ha traslladat a alguns grups veïnals es va revelar en públic dimecres, en el consell de barri de la Maternitat i Sant Ramon, que va reunir membres del consistori, integrants del teixit associatiu i veïns. Algunes intervencions van posar de manifest l’enrenou que ha causat entre part del veïnat després de trencar-se el secretisme que envoltava la idea, encara pendent de veure si es concreta per posar-se en pràctica.

Notícies relacionades

Trasllat de runa

L’increment de la jornada entre setmana no comportaria la contrapartida que es deixi d’autoritzar al Barça que estengui també les tasques als dissabtes, motiu de discòrdia setmanes enrere entre l’ajuntament i les entitats. En canvi, sí que es deixaria de traslladar runa del Camp Nou durant els caps de setmana a la planta de reciclatge instal·lada al solar on s’erigia el Miniestadi. Des d’allà es propaga la polseguera que irrita part dels habitants de Sant Ramon. En tot cas, que el pacte qualli queda a expenses del que es decideixi el 2 d’abril, en la pròxima reunió entre el districte, el Barça i els col·lectius veïnals.