Detingut un sanitari de BCN per agressió sexual a una pacient

Els Mossos d’Esquadra van acudir la matinada de dissabte al Nou Hospital Evangèlic després de rebre una denúncia de la filla de la víctima.

Detingut un sanitari de BCN per agressió sexual a una pacient

Meritxell M. Pauné

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Un treballador del centre sociosanitari Nou Hospital Evangèlic (Nhe) de Barcelona va ser detingut el cap de setmana passat pels Mossos d’Esquadra acusat d’una presumpta agressió sexual a una persona gran ingressada per una convalescència. La víctima hauria relatat els fets, produïts el divendres 15 de març, a la seva filla i aquesta va acudir a la policia catalana per formalitzar una denúncia.

Segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, es tracta d’un tècnic de cures auxiliar d’infermeria, de 26 anys i sense antecedents, que treballava en aquest equipament del barri de Gràcia des del 2019. La detenció es va produir al voltant de les dues de la matinada de dissabte. Va ser traslladat a dependències policials i va sortir en llibertat amb càrrecs dissabte, pendent del jutjat d’instrucció que porta el cas.

Fonts del Nou Hospital Evangèlic corroboren la detenció i remarquen la "ràpida activació" del protocol intern de què ja disposaven per atendre crisis d’aquesta índole. "Al conèixer la situació vam oferir atenció psicològica a la pacient i al seu familiar, a través dels mateixos professionals del centre, i ens vam assegurar que no hi pogués haver contacte amb el professional acusat, que no era al centre en aquell moment", detallen.

Afegeixen que han traslladat als Mossos d’Esquadra tota la informació de la qual disposen sobre pacient i sanitari, com les plantes on havien estat cada un. Malgrat tot, no s’expliquen com ni quan va poder produir-se l’agressió: "Hem revisat l’historial i sí que s’haurien complert els protocols assistencials, perquè la pacient té reduïda la mobilitat i les tasques d’higiene i de canvi de posició les realitzen entre dos professionals". En altres paraules, no consta en els registres cap moment a soles.

Procés de rehabilitació

Notícies relacionades

Afirmen que la víctima, que continua ingressada per continuar amb el seu procés de rehabilitació, no ha explicat amb detall a l’hospital les circumstàncies denunciades. "Per no interferir en la investigació, els Mossos ens van dir que no podíem parlar amb ella", apunten portaveus del sociosanitari. El presumpte agressor ha quedat apartat i no va ni anirà a treballar fins que la investigació finalitzi, avancen.

El centre, fundat el 1879, viu mesos clau. Deixarà la seva seu històrica del carrer de les Camèlies després de Setmana Santa. Fa escassos dies va anunciar el seu trasllat al nou complex sanitari que ha construït al Poblenou, amb capacitat per a uns 2.700 pacients anuals. Entrarà en funcionament a l’abril i recolzarà centres com l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau a l’assumir l’atenció de persones amb patologies cròniques complexes, necessitats psicogeriàtriques, neurològiques i de rehabilitació intensiva.