Els drons envaeixen el Liceu

El gran teatre barceloní va acollir dilluns passat la celebració del 100 aniversari de Telefónica, que va reunir bona part dels assistents que havien estat en la inauguració del Mobile.

Els drons envaeixen el Liceu

Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

En la setmana del Mobile no hi ha millor negoci a Barcelona que tenir una furgoneta Vito Mercedes de color negre ben neta. Han arribat de tots els punts d’Europa i les hem vist en doble fila a les portes de tota mena d’establiments de la ciutat... Dilluns, sense anar més lluny, n’hi havia un bon número al Liceu.

I és que la celebració del 100 aniversari de Telefónica va reunir bona part dels assistents que aquell mateix dia havien estat a la inauguració del MWC. L’alcalde de Barcelona Jaume Collboni va arribar tan puntual a la cita que fins i tot el mateix president de Telefónica José María Álvarez Pallete es va disculpar per retardar-se uns segons i no poder rebre’l als peus de la Rambla. Després, va ser entrar al hall del Liceu i trobar-se amb el gran Pau Gasol. Molt a prop hi havia el també col·laborador de Telefónica, i no menys popular, el xef Ferran Adrià. Ni el ministre per a la transformació digital, José Luis Escrivá, ni la vicepresidenta de la Generalitat, Laura Vilagrà, van eclipsar l’amfitrió, però totes les mirades van canviar de focus quan va aparèixer Isidre Fainé. El president de la Fundació Bancària La Caixa transmet proximitat, però imposa respecte per allà on passa. No és un habitual dels actes socials, però l’ocasió el requeria. Centenari de Telefónica, al Liceu i amb una brillant actuació del cèlebre pianista xinès Lang Lang. Un espectacle únic, irrepetible i acompanyat de drons sobrevolant la platea amb hologrames connectats amb 5G.

Abans d’accedir a la platea, vaig poder saludar un altre dels triomfadors de la setmana. Em refereixo al president de la Fira, Pau Relat. Persona que, com ja he comentat en altres ocasions, representa l’exemple de sensatesa i sentit comú que la ciutadania reclama que presideixen les nostres institucions. L’èxit del Mobile també és seu. Relat el vam veure parlant amb Josep Oliu. Per cert, el president del Banc Sabadell té nou i important càrrec des d’aquest mateix dilluns. Oliu presideix la Fundació del banc ocupant així el lloc que deixa Miquel Molins i que ha prestigiat durant més de 20 anys. A Oliu li tocarà ara conversar regularment amb la directora de la Fundació Sonia Mulero. Una reconeguda professional, que ha fet una feina magnífica i que és molt estimada dins i fora del Sabadell.

I mentre estava pujant les escales de l’amfiteatre vaig poder observar com el marathon runner i pilot de drons Álvarez Pallete, així és com es defineix en el seu propi Twitter (ara, X), saludava amigablement a Jaume Giró i al president del Liceu, Salvador Alemany. A l’interior, el CEO de Telefónica, Ángel Vilá, va explicar amb la seva veu radiofònica i convincent les bondats de la companyia mentre donava la benvinguda juntament amb el seu president.

Ple de ‘vips’ i empresaris

Notícies relacionades

Vam veure en el seu element a la presidenta i CEO de Roman, Sílvia Alsina, i hi havia el president de Roca Junyent, Joan Roca; l’advocat Pau Molins; el president d’Havas, Alfonso Rodés; el president del RACC, Josep Mateu; el de la Cambra de Comerç, Josep Santacreu; el director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez; i la simpàtica i eficaç directora de comunicació global de Telefónica,Eva Fernández. Va passar inadvertit el conseller Joan Ignasi Elena, però va reaparèixer Xavier Trias que portava uns dies una mica desaparegut. Debutava com a nou president de Dircom Catalunya Jordi Romañach que tan bona tasca fa des de la direcció de comunicació i relacions institucionals d’El Corte Inglés. Altres empresaris reconeguts van ser Lluís Farga i la seva dona Vivian Hartman i Gonzalo Rodés i Irene Vidal. No vaig poder veure a Víctor Font, però el seu Instagram va deixar rastre de la seva presència.

Després de l’espectacle, el director global d’Estratègia i Assumptes Corporatius de Telefónica, Eduardo Navarro, i el director de Marca, Patrocinis i Mitjans, Rafa Fernández de Alarcón, sempre atents a tots els detalls, dialogaven amb el simpàtic i pròxim pianista. Lang Lang, a diferència d’altres estrelles del món de la música, no va tenir un ‘no’ per a ningú. El director general de Prensa Ibérica, Sergi Guillot, va poder donar fe d’això. I així, a poc a poc, entre selfies i alguna confidència, les Vito Mercedes de color negre i lluents van anar desapareixent Rambla avall.