Commoció al popular barri del Raval

L’Ajuntament de Badalona va confirmar ahir que les víctimes mortals de l’ensorrament de l’edifici del carrer del Canigó són un home i una dona d’entre 30 i 40 anys i una altra dona d’entre 50 i 60.

Commoció al popular barri del Raval

G. S.

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

El popular barri del Raval de Badalona ha quedat commocionat per l’ensorrament de l’edifici del carrer del Canigó. La tragèdia que queda després de retirar la runa s’explica a través de les tres víctimes mortals, però adquireix caires dramàtics a través de les dues nenes que s’han quedat soles després de la mort de la seva mare, i del nadó de tot just dues setmanes de vida que s’ha quedat sense pare.

Els cossos dels tres morts van ser trobats la matinada de dimecres, després d’unes 20 hores de recerca entre la runa produïda per l’enfonsament. La titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Badalona es va encarregar de l’aixecament dels cadàvers, que corresponen a les tres persones empadronades a l’edifici i que figuraven com a desaparegudes. Es tracta d’un home i una dona d’entre 30 i 40 anys, i una altra dona d’entre 50 i 60. Les tres víctimes vivien en pisos diferents.

Deu minuts abans

A l’espera de la confirmació oficial de la identitat de les víctimes, l’alcalde Xavier García Albiol va avançar algunes dades sobre lelles: "Tot apunta que els tres cossos trobats són els d’una dona d’un país de l’Est que vivia amb les seves dues filles; una dona més gran, i un home de mitjana edat que acabava de tenir la seva segona filla fa dues setmanes".

Així doncs, l’alcalde badaloní va indicar que la parella de l’home de mitjana edat que va morir en l’ensorrament va sortir de la casa amb la nounada tot just 10 minuts abans que es produís el col·lapse. Testimonis de familiars i amics apunten que aquesta víctima estava fent una videotrucada des del menjador de casa seva en el moment de l’ensorrament: "Són històries humanes que impacten", va dir Albiol.

Respecte a la segona víctima, l’ajuntament va explicar que quan va tenir coneixement que una de les desaparegudes era la mare de dues menors sense més família al país, es va posar en contacte amb la Generalitat. "Estan soles, m’ha impactat molt", va afirmar l’alcalde visiblement compungit. Les criatures eren a l’escola quan van passar els fets i, al migdia, quan ja s’havia produït l’ensorrament, ningú va anar a recollir-les al centre. La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) s’encarregarà de tutelar les menors.

Notícies relacionades

Cupons de l’ONCE

Sobre la tercera víctima, una dona de més de 50 anys, l’alcalde va explicar que venia cupons de l’ONCE. Una veïna del número 13 del mateix carrer del Canigó va explicar a aquest diari que aquesta víctima tenia una discapacitat i la seva mobilitat era reduïda. Al proper Frankfurt El Barrio ja la van trobar a faltar el mateix matí de la tragèdia. Comenta el regent de l’establiment que des de feia mesos anava a esmorzar cada dia al seu bar: "Menjava un entrepà i dues Coca-Cola Zero, sempre el mateix". Solia anar-hi cap a les onze del matí. L’ensorrament va tenir lloc a les 10.30 hores.