Concurs públic

La Fira d’Abril 2024 tindrà almenys un 24% més d’aforament

La FECAC s’adjudica sense competidor les pròximes tres edicions de l’esdeveniment festiu al Fòrum, tot i que el jurat li retragués inconcreció.

Unes dones celebren l’última jornada de la Fira d’Abril, ahir al Fòrum.

Unes dones celebren l’última jornada de la Fira d’Abril, ahir al Fòrum. / JOSEP GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

La Fira d’Abril de Barcelona podrà acollir més públic al Fòrum i continuarà en mans de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), l’organitzadora històrica de l’acte. L’empresa municipal B:SM va adjudicar l’esdeveniment per als pròxims dos anys, amb possibilitat d’un més. A diferència dels concursos anteriors, protagonitzats per la pugna entre la FECAC i Fundació FECAC (ara Andacat), aquest cop la federació ha sigut l’única oferent del concurs i l’ha pogut guanyar còmodament amb l’oferta econòmica mínima i una puntuació de 67 sobre 100.

Portaveus de la federació andalusista detallen que van presentar un aforament provisional de 31.000 persones, xifra que suposa un increment del 24% respecte als 25.000 assistents actuals, límit que es va veure desbordat en quatre ocasions l’edició passada. No obstant, l’entitat que dirigeix Daniel Salinero no descarta que el nou sostre d’afluència pugi una mica més: "Esperem que B:SM ens doni les xifres exactes d’entrades i sortides en els moments concrets del 2023 en què es van haver de tancar portes. Sense això no podem concretar si els 31.000 que planteja la FECAC són possibles o si en podrien ser més"

Tres escenaris

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona havia ofert en la licitació tres escenaris d’increment d’aforament, que permetien un creixement màxim del 58% amb 43.000 persones entre l’esplanada del Fòrum i el solar veí conegut com a plataforma marina. No era un límit genèric, sinó que exigia als oferents que presentessin una previsió concreta de l’ocupació que podien assumir, ja que cada escenari comportava diferents despeses. Com més públic, cal contractar més personal de seguretat, lavabos, ambulàncies...

Aquesta lletra petita no està resolta, quan falten tres mesos per al festival. L’adjudicació va prosperar malgrat que el jurat va trobar a faltar més concreció en la implantació del nou aforament. L’"aforament provisional" presentat, apunta la resolució del jurat, no inclou "ni detall ni concreció de les actuacions previstes". Critica també que les dates de muntatge no coincidissin amb les exigides i que els dos espais de la Fira –casetes i atraccions– no prevegin horaris diferenciats.