convenció global 2024

McDonald’s ultima la seva gran cita a BCN

El gegant americà del ‘fast food’ celebrarà del 8 a l’11 d’abril actes corporatius a la Fira, però també en molts espais de la ciutat. Hi acudiran directius, franquiciats i proveïdors de més de 135 països

La primera reunió de la cadena fora dels EUA omplirà els hotels del centre amb 14.000 persones

McDonald’s ultima la seva gran cita a BCN

PATRICIA CASTÁN

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona pot presumir de la seva agenda de turisme de negocis, amb una previsió novament de més de 2.000 congressos i convencions per a aquest 2024. No obstant, deixant a part macroesdeveniments com el Mobile World Congress, el que s’endurà la palma en repercussió mediàtica serà sens dubte la Convenció Global de McDonald’s, que per primera vegada en més de 80 anys d’història corporativa tindrà lloc fora dels Estats Units i portarà directius, franquiciats i proveïdors d’almenys 135 països. L’elecció de la capital catalana, del 8 a l’11 d’abril, no és gratuïta: han valorat que la ciutat estigui al podi dels grans organitzadors, la bona connectivitat internacional, la qualitat de l’allotjament i l’afany de la multinacional de mimar el mercat europeu.

Amb una reputació gastronòmica internacional, Barcelona no és precisament un paradigma del fast food, però el seu enorme volum de turistes internacionals converteixen les seves hamburgueses en un negoci pròsper per als franquiciats. La ciutat es va imposar en l’elecció, fa ja any i mig, després de la seva última edició a Orlando (Florida). La cita sol comptar amb més de 14.000 assistents, cosa que no és una xifra gaire alta per a una ciutat com Barcelona, no obstant per les seves característiques serà singular, amb l’epicentre a la Fira de Barcelona, però activitats en altres escenaris de la ciutat.

McDonald’s suma 29 convencions prèvies, que se celebren bianualment i fins ara no s’havien mogut del seu territori. El 2022, quan van anunciar la decisió de portar a Barcelona les novetats mundials, xerrades, presentacions de producte i màrqueting, plans de futur i altres, ja van avançar que seria una 30a edició molt especial. El seu president a Espanya, Luis Quintiliano, en va ser un dels propulsors.

24 negocis a Barcelona

A Barcelona la marca compta amb 24 restaurants (l’últim va obrir al carrer d’Antoni Maria Claret el desembre passat), dins del centenar que suma a tot Catalunya, i dels 600 que aglutina a Espanya, amb previsió d’un altre centenar obertures abans del 2025, detallen. Poc més de mig centenar són propis, davant la resta en mans de 120 franquiciats, amb una mitjana de 4,5 locals, davant el que la companyia contempla com una "suma de pimes locals" més que una multinacional, mantenen.

Però a més d’atraure franquiciats de tots els continents, es presumeix que molts assistents, sobretot dels EUA, aprofitaran el viatge per conèixer la ciutat fins i tot en família.

Tot i que el gegant de les hamburgueses fast food ha firmat contractes de confidencialitat amb tots els operadors, segons ha pogut saber aquest diari el gruix de la seva activitat corporativa tindrà lloc a la Fira. No obstant, celebraran actes paral·lels en diferents punts de la ciutat, inclosos en restaurants on han fet reserves en exclusiva (fins i tot per a centenars de comensals) i que en alguns casos es tematitzaran per als esdeveniments.

La seva presència a la ciutat, coincidint amb l’auge turístic a partir de Setmana Santa elevarà l’ocupació hotelera de la ciutat en aquestes dates. Diversos hotels de cinc estrelles i luxe del centre han penjat ja el ple per a aquells dies. La major part de les reserves són de directius, treballadors i franquiciats de la firma, tant fetes en bloc des de l’operador d’esdeveniments que gestiona la seva logística a la capital catalana, com a títol individual des de cada país.

Notícies relacionades

S’han reservat moltes habitacions grans o familiars, cosa que indueix a pensar que alguns viatgers de països llunyans aprofitaran per allargar la seva estada i disfrutar la ciutat en família. Els preus als hotels amb disponibilitat arriben a costar aquells dies, del 8 a l’11 d’abril, el doble que la setmana següent.

Barcelona espera repetir els 2.000 congressos i convencions de l’any passat. Els primers suposen una quarta part del total.

Temes:

Barcelona