Multes de 100 a 300 euros

Portar els gossos solts estarà prohibit a Barcelona a partir del 18 de desembre

Els gossos podran passejar lliures en 225 zones previstes per a aquesta finalitat pel consistori

Barcelona multarà per passejar gossos sense corretja al carrer d’aquí un any

Portar els gossos solts estarà prohibit a Barcelona a partir del 18 de desembre

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Barcelona ha posat data a l’entrada en funcionament de les zones d’ús compartit per a gossos (ZUC): el 18 de desembre. Això significa que a partir d’aquest dia els barcelonins que surtin a passejar el gos no podran portar-lo solt pel carrer excepte als llocs previstos, cada un amb franges horàries previstes, i que seran multats per això amb sancions que variaran en funció dels casos: portar un gos deslligat suposarà una multa de 100 euros. Si el gos és perillós, 300.

Així ho ha precisat la primera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, que aquest dijous ha explicat que la normativa, anunciada fa ja un any, entrarà en vigor una setmana exacta abans del Nadal, amb el desplegament de les 109 zones d’ús compartit a les quals es podrà acudir dins d’un horari previst.

225 espais

Fa mesos que el consistori informa sobre les noves normes, que suposen un canvi gens petit en la vida dels gossos i dels seus amos. Les 109 ZUC no són els únics llocs en els quals els gossos podran circular lliures, en total en són 225, ja que s’hi sumen les 70 àrees àrees per a gossos –de menys de 400 metres quadrats– i 46 d’esbarjo per a gossos –de més de 400 metres quadrats– ja existents. Sumant tots aquests punts, els gossos comptaran amb 900.000 metres quadrats per anar sense corretja a Barcelona. Amb una excepció: els gossos de raça perillosa hauran d’anar lligats i amb morrió sempre i en tots els llocs de la ciutat.

Notícies relacionades

A més, també podran anar deslligats a la platja del Llevant durant la temporada de bany, com és habitual. L’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals, que data del 2014 però que encara no s’ha implantat, preveu que els animals vagin sempre lligats a la resta de la ciutat. El decret que s’aprovarà el 18 de desembre marcarà aquest dia com el de l’entrada en vigor de la restricció.

Senyalització i gossos perillosos

Els nous espais han sigut senyalitzats en les últimes setmanes, un procés que continua en curs i que acabarà entre aquest mes i el desembre. Tota la informació sobre la nova normativa pot consultar-se a la web barcelona.cat/gossos-espai-public.