Regulació de les llars

El govern Collboni refreda reformar el veto hoteler a Barcelona malgrat una moció acordada amb Trias

El govern Collboni refreda reformar el veto hoteler a Barcelona malgrat una moció acordada amb Trias

David Zorrakino - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts

La primera tinenta d’alcalde de Barcelona, Laia Bonet, ha negat haver pactat la regulació de les llars compartides o permetre nous projectes hotelers, tot i que el text aprovat a la Comissió d’Urbanisme aquest dimarts instava textualment a modificar el PEUAT per incloure en l’articulat la regulació de les llars compartides d’acord amb el que contempla el decret de turisme del 2020.

A més, el text també incloïa la modificació del PEUAT per permetre «millorar l’oferta d’allotjaments turístics de la ciutat amb projectes singulars que comportin l’augment de l’oferta turística de qualitat», i especificava que també s’havia de poder fer a les zones 1 i 2. La proposició final, que partia d’una iniciativa de Junts, va ser transaccionada amb el PSC.

Notícies relacionades

«El govern municipal no ha acordat ni amb Junts ni amb cap altre grup la reforma del PEUAT per regular les llars compartides o permetre nous projectes hotelers a Ciutat Vella o a l’Eixample», ha assegurat Bonet, que ha afegit que «si es reforma el pla serà per adaptar-lo a la nova normativa catalana i espanyola i sempre mantenint les actuals restriccions».

Segons Bonet, el decret del Govern ha de permetre regular «millor» les vivendes turístiques de la ciutat i «reduir-ne el nombre».